Grytebrød av havregryn og spelt er utrolig godt og enkelt å lage. Gryten gjør at brødet får en deilig og sprø skorpe, og at det blir luftig inni. Denne oppskriften gir ett stort brød som kan lages enten med surdeig eller gjær.
Oppskrift på surdeigsstarter finner du her.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir et brød i en gryte som er ca 20 cm i diameter
Allergener: gluten
Ingredienser
- 5 dl vann
- 150 gram havregryn
- 150 gram sammalt speltmel
- 300 gram siktet speltmel
- 2-3 ss surdeigsstarter eller 2-3 ts tørrgjær
Slik gjør du
Kvelden før/ eller på morgenen:
Bland surdeigsstarter eller gjær med vann og mel. Rør ut gjær eller suedeigsstarter i vann før du har i havregryn og sammalt mel. Bland godt før du har i 300 siktet mel. Rør godt med en sleiv til deigen blir fast. På slutten kan du bruke hånden å kna deigen oppi bollen. Skrap ned alle rester av deig fra kantene og sett deigen til heving natten over. La deigen heve under plast eller lokk i romtemperatur.
Dagen etter/kveld:
Sett en jerngryte i ovnen og skru den på 250 grader, over- og undervarme. Når ovnen er varm tar du gryten ut av ovnen og strør litt mel i bunnen. Bruk en deigskrape og «brett» deigen sammen. Ha deigen over i jerngryten og sett den inn i ovnen. Ha over et lokk.
La brødet stå med lokk i 20 minutter. Etter 20 minutter tar du av lokket og lar brødet steke videre på 200 grader uten lokk i 30 minutter.
Velt brødet ut på en rist og la det avkjøles helt før du skjærer i det.
Flere brødoppskrifter finner du her
Frøbrød med Bare Bra Barnemat spiret brødmiks
Bare Bra Barnemats lunsjbrød
Langtidshevet grovbrød
* Mamma – ta bilde nå!
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.