Gul er påskens farge, og barna syntes ofte klare og tydelige farger på maten er gøy. Her får du tips til gul påskemat som du kan servere til frokost eller lunsj! Har du barnehagebarn? Da skal de kanskje ha påskefrokost denne uken? Tips de gjerne om denne artikkelen.
Vil du lage hjemmelaget godis til påskeegget – her finner du vår e-bok «påskesnop».
Egg hører påsken til, og det passer perfekt å servere eggerøre eller kokte egg. Kanskje du også kan bruke eggeskallene til å male på?
Her finner du tips til hvordan du kan koke eggene påske-gule.
Gulosten er en favoritt på matbordet for mange.
Skjær opp banan i biter, gjerne med skallet på så det holder seg godt, men lag et snitt i skallet på langs så det er enkelt for barna å åpne det selv.
Den oransje appelsinen hører påsken til, skjær i skiver eller båter og server.
Mango kan du skjære i båter og ananas kan du skjære i terninger. Hvis frukten er glatt kan du servere med små pinner eller små gafler.
Pasjonsfrukt kan deles i to og spises med skje. Veldig dekorativt på et fruktfat!
Ananas er søtt og godt – og toppen av frukten er morsom å pynte en fruktfat med.
Servere maiskorn og gul paprika i ringer eller staver. Av og til kan du finne gule tomater og gule gulrøtter på butikken.
Oransje passer også, så litt gulrot i staver kan også gjerne serveres.
Tørket gurkemeie i pulverform er enkelt å bruke, og kan blandes inn i rører til lapper, pannekaker og vafler. Du kan også bake brød eller rundstykker med gurkemeie eller revet gulrot.
Påskemarsipanen kan bli gul med litt gurkemeie i deigen.
Her finner du oppskrift på varmende og gul, gullmelk.
Her finner du oppskrift på hjemmelaget appelsingele.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!