Havrekjeks kan du enkelt lage naturelle eller tilsette vanilje og blåbær, rips, eller gjøre de enda litt søtere med et par dadler. Alle ingredienser kan gis fra 6 måneder.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 12-14 stk
Allergener: gluten, egg, melk
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 100 g siktet speltmel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 50 gram smør
- 2 bananer
- 2 egg
- Ca 50 gram blåbær
Sånn gjør du
Bland sammen havregryn, speltmel, bakepulver og kardemomme i en bolle.
Smelt smøret på svak varme.
Ha 2 godt modne bananer i en bolle og mos med en gaffel.
Tilsett smeltet smør og egg og bland sammen.
Bland det tørre med det våte. Bland godt til deigen blir seig.
Tilsett blåbær (ca 5 gram per kjeks), hold de naturelle eller tilsett rosiner, aprikos eller daddelmos av 2 små dadler for søte havrekjeks.
Kle et stekebrett med bakepapir og form til runde kjeks
Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 10 minutter for myke kjeks.
Skru ned temperaturen til 65 grader og tørk i ca 1 1/2 time om du vil ha de sprøe. Frys ned om de ikke skal spises samme dag, da holder de seg best.
Her finner du oppskriften på havrelapper med avokado.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.