Havrekjeks med blåbær som du kan gi fra 6 måneder

Havrekjeks med blåbær som du kan gi fra 6 måneder

Havrekjeks kan du enkelt lage naturelle eller tilsette vanilje og blåbær, rips, eller gjøre de enda litt søtere med et par dadler. Alle ingredienser kan gis fra 6 måneder.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 12-14 stk

Allergener: gluten, egg, melk

Ingredienser

  • 150 g havregryn
  • 100 g siktet speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 50 gram smør
  • 2 bananer
  • 2 egg
  • Ca 50 gram blåbær

Sånn gjør du

Bland sammen havregryn, speltmel, bakepulver og kardemomme i en bolle.

Smelt smøret på svak varme.

Ha 2 godt modne bananer i en bolle og mos med en gaffel.

Tilsett smeltet smør og egg og bland sammen.

Bland det tørre med det våte. Bland godt til deigen blir seig.

Tilsett blåbær (ca 5 gram per kjeks), hold de naturelle eller tilsett rosiner, aprikos eller daddelmos av 2 små dadler for søte havrekjeks.

Kle et stekebrett med bakepapir og form til runde kjeks

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 10 minutter for myke kjeks.

Skru ned temperaturen til 65 grader og tørk i ca 1 1/2 time om du vil ha de sprøe. Frys ned om de ikke skal spises samme dag, da holder de seg best.

 

Her finner du oppskriften på havrelapper med avokado.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

3 kommentarer
Kokossnack med banan - næringsrik snacks til små og store sier 17. februar 2018

[…] Her finner du oppskrift på havrekjeks med blåbær. […]

Svare
Sara Linn sier 3. mars 2024

Jeg får ikke kjeksene sprø, de blir bare tørre, men myke etter så lang tid 🙄

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 18. april 2024

    Hei! Lenge siden jeg har laget disse, men skal bake de igjen og se hvordan de blir for meg. Men vi tenker også at det kan være fint at de er litt mykere og ikke helt sprø for de minste barna 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.