Nydelige, sprø havrekjeks med flere næringsrike ingredienser enn de du kjøper i butikken.
Disse kan du for eksempel ha med på tur eller lage sammen med barna en søndag.
Disse er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir ca 12 kjeks
Allegener: gluten, egg, melk
Ingredienser
3 dl havregryn
2 dl spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat
1 dl kokosblomstsukker
1/2 ts bakepulver
1 egg
100 g smør (kokosolje for melkefritt)
Slik gjør du
Bruk mykt smør eller smelt det i en kjele hvis det er hardt. Knekk og visp egget. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i smør og vispet egg. Bland godt sammen, bruk gjerne hendene – det kan være det enkleste.
Lag 12 kuler som du klemmer flate med håndbaken din. Fordel de på et stekebrett kledd med bakepapir. Lag gjerne litt tynnere enn tykkere kjeks hvis du skal servere til barna.
Hvis du vil ha noe i havrekjeksene kan vi anbefale hakkede hasselnøtter, sjokolade eller tranebær. Da vender du det inn i røren før du lager kulene.
Stekes i forvarmet ovn 180 grader, midt i ovnen i ca 15 minutter. Følg med de siste minuttene hvis du lager kjeksene ekstra tynne.
Oppbevares tørt, men ikke i en helt tett boks, la det komme litt luft til.
Vil du ha flere oppskrifter med spiret mel? Du finner de samlet her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.