Helstekt kylling er skikkelig enkel mat for hele familien. Denne kyllingen lager seg nesten selv, i hvert fall så fort du får den i ovnen. Velg gjerne kylling av god kvalitet, for eksempel fra Holte Gård, Änglamark eller Hovelsrud. Da er kjøttet av bedre kvalitet og dyrene har hatt det bedre, og det støtter vi!
Oppskrift
Passer fra 6 måneder så lenge du varmer grønnsakene så de er myke
Gir en porsjon med nok mat til 4 voksne
Allergener: ingen
Ingredienser
Slik gjør du – kylling og grønnsaker
Del opp kyllingen før du steker den for kortere steketid.
Smør kyllingen godt med smør eller olivenolje og krydre med gurkemeie, salt, pepper og friske urter etter barnets alder.
Finn frem en den dype stekeplata og sett ovnen på 175 grader.
Skrell grønnsakene, skjær i passe biter og ha over i formen.
Legg kyllingen over sammen med noen sitronbåter.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 160 grader i ca 90 minutter eller til kyllingen er 65 grader i kjernen.
Ta av folien, skru opp varmen til 200 grader, og stek videre i 20-30 minutter (til kyllingen er sprø og deilig)
La kyllingen hvile litt før du kutter i den!
Server gjerne med søtpotetchips og ekstra ovnsbakte grønnsaker.
Slik gjør du – søtpotetchips
Søtpotetchips lager du enkelt i stekeovn.
Del søtpotet i staver, bland godt med olivenolje, salt og pepper.
Stekes på 175 grad i ca 40-50 minutter. Ønsker du de litt mer spør kan du skru opp temperaturen til 200 grader de siste ti minuttene.
Serveringstips til de minste
Plukk av biter med kyllingkjøtt til de som vil spise selv, tygg det litt selv før du gir det eller mos med stavmikser hvis babyen din er mellom 4 – 6 måneder. Les mer om plukkemat fra start her.
Det samme kan du gjøre med rotgrønnsakene kyllingen er stekt sammen med.
Bland grønnsaker og kylling, spe med litt stekekraft til du får den konsistensen du vil ha på babymaten.
Restetips
Lag kraft av kyllingrestene dere ikke spiser; det vil si bein, brusk, skinn og sener. Selv om det aller beste er å koke kraft på en rått kyllingskrog vil du også få ut masse næring fra et skrog som allerede er stekt. Det er bærekraftig bruk av dyret og kraft gir god smak og næring til maten. Her finner du oppskrift på kraft.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.