Disse helt rå browniesene er supergode og proppet med vitaminer og mineraler for små kropper. Server de til bursdag eller lag de til helgen. Disse holder seg lenge men kan også fryses, så har du alltid en sunnere kake i bakhånd.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir 1 liten kake
Allergener: nøtter
Ingredienser
- 150 gram valnøtter
- 100 gram mandler
- 30 gram kakao
- 20 små myke dadler uten stein
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
Dropper du lønnesirupen kan helt rå brownies også gis til barn under 1 år, da passer konsistensen best fra 8 måneder og oppover siden de er granske seige.
Slik gjør du
Finn frem en kjøkkenmaskin som du vet klarer å male nøtter til smør. Ha valnøtter og mandler i og kjør til det blir fint mel, deretter litt lenger men stopp før det slipper for mye væske. Ta ut nøtteblandingen.
Kjør dadler til daddelpuré. Noen kjøkkenmaskiner klarer fint å kjøre nøtter og dadler sammen, men er du usikker gjør som over.
Ha alt tilbake i beholderen og tilsett kakao, sirup, olivenolje og en klype salt.
Finn frem et bakepapir og bruk en slikkepott til å forme en firkant. Sett kaldt.
Du kan også steke denne i ca 8 minutter på 175 grader varmluft om du ønsker, smaker nydelig både rå og stekt.
Oppskrift på ostekake med lime finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.