Hirsepinner er naturlig rike på jern. De er også superenkle og lage! Prøv deg frem og krydre med vanilje, kanel (ceylon), kardemomme eller ingefær. Barn liker krydder!
Oppskrift
Passer fra 6 mnd
Gir ca 8 pinner
Allergener: ingen
Ingredienser
2 dl hirseflak
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
2 godt modne bananer
1 liten ts kardemomme
Slik gjør du
Mos bananene godt med en gaffel. Ha de andre ingrediensene i bollen sammen med de moste bananene og bland godt. Spe på med litt vann om nødvendig. Spre utover et bakebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter eller lenger om de blir for våte.
Hvis du bløtlegger kornet først bør du la vannet renne godt av. De trenger lenger tid i ovnen også og blir fort litt for våte så disse er enklere å håndtere uten bløtlegging først.
Skjær i den størrelsen du vil ha de. Du kan også forme de som kjeks før du steker.
Husk at disse har kort holdbarhet fordi de fortsatt har en del væske i seg fordi de skal være myke. Dersom du steker de lengre vil de ha lengre holdbarhet men også bli harde og ikke egne seg like godt til de minste. Lag heller små porsjoner oftere og oppbevar de i kjøleskapet.
Sjekk ut flere tips til jernrik mat i innlegget4 tips til hvordan du får i babyen din nok jern her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine
Du finner fremgangsmåte her: