Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder

Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder

Hirsepinner er naturlig rike på jern. De er også superenkle og lage! Prøv deg frem og krydre med vanilje, kanel (ceylon), kardemomme eller ingefær. Barn liker krydder!

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Gir ca 8 pinner

Allergener: ingen

Ingredienser

2 dl hirseflak

2 dl havregryn

1 ts bakepulver

2 godt modne bananer

1 liten ts kardemomme

 

Slik gjør du

Mos bananene godt med en gaffel. Ha de andre ingrediensene i bollen sammen med de moste bananene og bland godt. Spe på med litt vann om nødvendig. Spre utover et bakebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter eller lenger om de blir for våte.

Hvis du bløtlegger kornet først bør du la vannet renne godt av. De trenger lenger tid i ovnen også og blir fort litt for våte så disse er enklere å håndtere uten bløtlegging først.

Skjær i den størrelsen du vil ha de. Du kan også forme de som kjeks før du steker.

Husk at disse har kort holdbarhet fordi de fortsatt har en del væske i seg fordi de skal være myke. Dersom du steker de lengre vil de ha lengre holdbarhet men også bli harde og ikke egne seg like godt til de minste. Lag heller små porsjoner oftere og oppbevar de i kjøleskapet. 

Sjekk ut flere tips til jernrik mat i innlegget4 tips til hvordan du får i babyen din nok jern her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Du finner fremgangsmåte her:

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

23 kommentarer
Eydgun Anette Jacobsen sier 10. april 2017

Hei! Skal man helle av vannet som hirse og havre har ligget i før man blander sammen røren? Og hvilken konsistens skal de ferdige ha? Prøvde meg på disse men de ble som halvstekt grøt ?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 11. april 2017

    Hei 🙂 Hell godt av vannet hvis du bløtlegger og la de stå litt lenger i ovnen. Men tror det beste er å droppe bløtlegging så de ikke må stå i ovnen i en evighet. De skal ikke være blaute men ikke knekkebrød konsistens heller 🙂

    Svare
Maria sier 13. april 2017

Hvor lang holdbarhet tenker dere disse har? Hvordan bør de oppbevares? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 29. april 2017

    Hei! De holder godt, jeg oppbevarer de i lufttett krukke. Jeg har spist de etter 1-2 uker og da var de bra 🙂

    Svare
Maja sier 8. mai 2017

Jeg lagde disse, og mini digger dem! Jeg har fryst mange, og tar opp en innimellom. Hun liker dem også etter opptining, og konsistensen endrer seg ikke nevneverdig etter en runde i fryseren. Takk for den fine oppskriften!

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. mai 2017

    Så hyggelig at mini digger! Lurt å oppbevare i fryseren, det skal jeg jammen teste. Takk for tips 🙂

    Svare
Emelie sier 28. mai 2017

Hej! Mina hirspinnar möglar nästan direkt när jag förvarar i plastpåse. Hur bör de förvaras för att hålla? Tack!

Svare
Emelie sier 28. mai 2017

Oj! Såg att frågan redan var besvarad! Utsäkta.

Svare
Birgitte sier 9. oktober 2017

Hei hei:)
Lurer på om jeg kan erstatte hirseflak med noe? Litt vanskelig å få tak i det her jeg bor.

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 9. oktober 2017

    Ja, prøv havremel. Er ikke helt sikker men tror det kan bli bra 🙂

    Svare
      julie sier 4. januar 2018

      Hei!
      Hva med hele hirse? Kanskje malt til mel?

      Svare
Nadia sier 17. oktober 2017

Hei. Jeg lagde disse fine pinnene, men de ble så rare i konsistensen, litt seige, slik at det ble vanskelig å tygge. Babyen min på 8mnd satt de også i halsen. Hva gjorde jeg feil tro? Jeg la alt på en langpanne, men klarte ikke å få del fordelt på hele brettet, må jeg det? De stod inne i 30min ca, da de enda var våte. Jeg bløtla ikke først. Så la jeg de i en plastboks etterpå, det var kanskje feil? Bedre med glass?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 18. oktober 2017

    Heisann! Vi legger ut video, ta en kikk nå da så ser du fremgangsmåte 🙂 Hvis du vil ha de tørre så legg de på rist og sett de tilbake i ovnen på litt lavere temperatur. Glass er best å oppbevare i synes jeg 🙂

    Svare
Babykjeks - perfekt å gnage på for små gummer som klør sier 11. april 2018

[…] – steg for steg Mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder Hjemmelaget cashewnøttsmør som pålegg, i smoothie eller bakst Babykjeks […]

Svare
mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder sier 22. april 2018

[…] – steg for steg Mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder Lammegryte med poteter, kraft og oregano til hele familien Bare Bra Barnemats […]

Svare
Maria sier 16. juli 2018

Hei!

For de som ikke liker banan, kan man bruke annen søtning? Feks aprikosmos? Hvor mye tror dere man trenger da?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

    Aprikosmos fungerer veldig bra, jeg er litt usikker på mengde. Så må nok prøve seg frem, skal se om det kommer en oppskrift snart 🙂

    Svare
Sandra Caroline Lied Persen sier 12. mars 2021

Skal de bli harde under steking eller i etterkant ved nedkjøling?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    De kan gjerne være litt myke, da er de enklere for de minste barna å spise 🙂 Hilsen Thea BBB

    Svare
Emilie sier 30. desember 2022

Hei, er det muligheter for å blande inne andre ingredienser som eks knuste / malte nøtter eller peanøttsmør?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 30. desember 2022

    Hei Emilie! Det er naturligvis bare å prøve det ja, men vi har ikke testet akkurat det på denne oppskriften selv. Det er også greit å huske på at nøtter er et vanlig allergen og bør introduseres alene de første gangene for å sjekke at babyen din ikke reagerer på det. Hilsen Thea i BBB

    Svare
Tordis sier 17. januar 2024

Hei. Har bare hel hirse og ikke hirseflak. Kan dette brukes i denne oppskriften?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 17. januar 2024

    Hei! Vi har ikke testet det selv. Hel hirse må skylles og kokes først, så da blir nok konsistensen enda bløtere. Men du kan bare bruke kun havregryn og sløyfe hirseflakene 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.