Hjemmelaget scones er et barnemattips fra en av våre fantastiske følgere.
Når du lar denne godgjøre seg litt før du steker de, vil de levende bakteriene og enzymene i kefiren gjøre at fytinsyren i kornet brytes ned, og at næringsstoffene i kornet blir lettere for kroppen å ta opp. Hirse og havre er også naturlig rikt på jern som er spesielt viktig for de minste barna.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir 12 stk
Allergener: melk, gluten
Ingredienser
- 4 dl siktet speltmel
- 4 dl hirseflak eller havregryn
- 4 dl kefir
- 1 raspet gulrot
- 100 gram smør
- 1 ss bakepulver
Slik gjør du
Bland sammen speltmel, hirseflak/havregryn og kefir og la stå og godgjøre seg noen timer. Du kan la de stå 4 – 6 timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, eller over natten i kjøleskap hvis du har mulighet. Når det står på kjøkkenbenken vil deigen blir litt syrligere enn hvis du oppbevarer det i kjøleskap ettersom den lave temperaturen vil senke farten på fermenteringsprosessen.
Smelt deretter smør og rasp gulrot. Bland dette og bakepulver sammen med det andre. Deigen er ganske fast etter å ha stått en stund, så du må jobbe litt med å vende dette sammen.
Ha i former eller stek på bakepapir. Stek på 225 grader i ca 15 minutter.
Her finner du oppskrift på våre populære avokadomuffins.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.