Dette er et godt og saftig julebrød med sjokolade, nøtter og tørket frukt. Hvis du vil gi dette brødet til de aller minste barna med fyll kan du finmale nøttene og droppe sjokoladen.
Oppskrift
Kan gis fra 6 måneder
Til 1 brød
Allergener: egg, gluten, nøtter
Ingredienser
- 2 modne bananer
- 2 egg
- 50 gram usaltet smør
- 1 1/2 dl speltmel
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts ingefær
- 1/2 ts ceylon kanel
- 1/2 ts kardemomme
Dette kan du fylle med, eller velg ut en eller to alternativer som passer
- 50 gram valnøtter (hele biter fra 3 år)
- 50 gram rosiner
- 50 gram tørkede aprikoser
- 40 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft og finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost. Pisk inn eggene og smelt smøret i en kjele på svak varme. Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.
Hakk valnøtter, mørk sjokolade og aprikoser i små biter og bland inn sammen med rosiner. Smør en form og ha blandingen i, topp brødet med valnøtter/rosiner.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i julebrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.
Her finner du oversikt over hvilken julemat du kan servere til barna.
Vil du har flere juleoppskrifter? Du får masse godt for hele familien i vår egen JULEGODT bok som du finner her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.