Muffins er så enkelt og ta med og jeg får aldri nok av muffinsoppskrifter, så nå var det på tide og eksperimentere med en ny og enkel oppskrift og det resulterte i kanelmuffins som kan serveres både til hverdags og fest.
Det eneste du gjør er å blande sammen alt i en bolle og vips så er det klart til steking.
Oppskrift
Fra 6 mnd (bruk frukt som søtning)
Gir 10-12 muffins
Allergener: gluten, egg
Ingredienser
3 dl fint sammalt speltmel
1 dl havregryn
2 ts bakepulver
1,5 ts ceylon kanel
1 egg
2 dl vann/melk (vi brukte havremelk)
5 ss kaldpresset olivenolje
5 ss søtning (vi brukte lønnesirup) eller 1 moden banan til barn under 12 mnd
Sånn gjør du
Finn frem en bolle og en slikkepott eller et annet redskap du kan blande ingrediensene med. Ha de tørre ingrediensene i bollen: mel, havregryn, bakepulver og kanel.
Pisk egget i en bolle og bland inn de andre våte ingrediensene: olivenolje, egg og lønnesirup. Dersom du bruker banan istedenfor lnnesirup kan du mose denne med en gaffel eller ballongvisp og så vende det inn sammen med de våte ingrediensene.
Ha røren i muffinsformer og stek i 15 minutter på 175 grader varmluft. Bruk gjerne et stekebrett med faste muffinsformer (men ha papir eller silikonformene oppi der igjen), for da unngår de at muffinsene sklir utover.
Her finner du oppskrift på supergode og søte spinatmuffins.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.