Denne oppskriften har vi fått fra Laila, som er medlem av Barnematfabrikken. Barnematfabrikken er vår medlemsportal for deg som vil lære mer og bli trygg på å lage barnemat selv. Laila delte den i medlemsgruppen og vi måtte teste de. Her deler vi oppskriften videre med deg også!
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Allergener: egg, gluten
Ingredienser
- 1 pakke ferdig kokte kikerter i lake (ca 380 gram)
- 2 store, godt modne bananer
- 4 store dadler (medjool) eller 6-7 små, uten stein
- 3 egg
- 2 dl emmermel (evt speltmel)
- 2 dl grov rug (evt speltmel)
- 2 dl vann
- 2 ts bakepulver
Hvis du vil lage glutenfrie lapper kan du bruke glutenfritt havremel istedenfor emmer og rug.
Sånn gjør du
Skyll kikertene og ha de i en bolle sammen med bananer, dadler og vann. Husk å ta ut steinen om du bruker dadler med stein. Er dadlene harde kan du legge de i litt varmt vann først.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen. Så tilsetter du egg, mel og bakepulver og blander sammen før du steker til lapper. Jeg hadde også en god teskje ceylonkanel i, det ble veldig godt. Du kan også bruke vanilje eller kardemomme.
Stekes i godt smør. Frys gjerne, disse er perfekt i matpakka eller på tur.
Her finner du oppskrift på superpopulære bananlapper som alle barn elsker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.