Kokossnack med banan krever noen timer i ovnen om du vil tørke de slik at de får lenger holdbarhet. De er også veldig gode når de er bløtere i konsistensen, men da har de kortere holdbarhet. Skal du oppbevare de i krukke er det viktig at du tørker de helt, for å unngå at de mugner. De kan også fryses.
Oppskrift
Passer fra 8 måneder (men ingrediensene kan spises fra 6 måneder)
Gir ca 2o stykker
Allergener: ingen
Ingredienser
2 modne bananer
3 ss usøtet eplemos (du finner usøtet økologisk eplemos i dagligvarebutikk eller helsekost)
6 ss kokosmasse
6 ss spiret bokhvete (fra for eksempel Økosjokolade)
4 ss havregryn
Slik gjør du
Skru stekeovnen på 180 grader.
Finn frem en bolle. Mos bananene med en gaffel til det er godt most.
Du kan kjøre kokosmassen og havregryn en runde i kjøkkenmaskinene om du vil ha mindre biter men det er ikke nødvendig.
Ha i eplemos, kokosmasse, bokhvete og havregryn.
Finn frem et stekebrett, dekk med bakepapir og legg små topper på bakepapiret.
Stek i 10 minutter på 180 grader midt i ovnen. Skru varmen ned til 65 grader og stek videre i 3-4 timer.
Avkjøl og spis eller oppbevar i en krukke. Holdbarheten avhenger av om de tørkes helt eller ikke. Frys ned så holder de lenger.
Her finner du oppskrift på havrekjeks med blåbær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.