Syntes du det høres merkelig ut med både søtptoet og hvit bønner i muffins? Helt enig, men disse er kjempegode og ikke minst næringsrike! Husk at barna ikke har de samme preferansene til oss og når de er små har vi en perfekt anledning til å berike maten de spiser med næringsrike ingredienser. Du kan gi alle ingrediensene fra babyen er 6 måneder men disse passer aller best når du har kommet godt i gang med fast føde og babyen spiser mat med litt mer konsistens.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir ca 8 – 10 muffins
Allergener: egg
Ingredienser
1 søtpotet, ca 350-400 gram
6 små dadler uten stein
2 bananer
1 pakke ferdig kokte hvite bønner i lake (290 gram)
2 egg
120 gram havregryn
1 ts kardemomme
1 ts ceylonkanel
1/2 ts allehånde
1/4 ts ingefærpulver
1/4 ts muskatnøtt
2 ts bakepulver
Sånn gjør du
Skru stekeovnen på 175 grader varmluft.
Finn frem en kjele med litt vann i og kok opp på plata. Skrell og kutt søtpotet i biter. Mindre søtpotetbiter gjør at koketiden går raskere.
Kjør dadler og banan til en fin masse i en kjøkkenmaskin.
Skyll bønnene, og la de renne godt av. Ha bønnene i blenderen sammen med dadler, banan og egg og sjekk om søtpoteten er klar.
Slå av vannet, men la søtpotetbitene ligge i kjelen etter du har slått av vannet så litt mer av vannet fordamper.
Ha deretter søtpotetbitene i blenderen og kjør til en jevn masse før du tilsetter havregryn, krydder og bakepulveret helt til slutt når blenderen går på lav hastighet.
Ha i muffinsformer og stek midt i ovnen i 25 minutter på 175 grader varmluft. Avkjøl på rist.
PS: vent til muffinsene er avkjølt før du spiser!
Godkjente og perfekte til frokost, i barnehagen eller når du er på farta og trenger næringsrik nødmat.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.