Kyllingsalat med rødbet og chevre kan gis fra barnet ditt er 1 år. Rødbete er en av matvarene som begrenses til barn under 1 år på grunn av det høye innholdet av nitrat som kan hemme oksygentransport. Les mer om matvarene du ikke må gi barnet ditt her.
Denne smaker like godt som vegetar, uten kylling.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk, nøtter
Husk at barn under 1 år ikke skal ha honning, og at barn under 3 år ikke anbefales hele nøtter – så tilpass konsistensen på de. Det er ingenting i veien for å finhakke de å strø de på toppen.
Ingredienser
2-3 kyllingfilet
5-600 gram rødbeter
200 gram chevre
100 gram valnøtter
1 ss honning
200 gram spinat
200 gram blandet salat
1 liten pose spirer (kan droppes)
Kaldpresset olivenolje
Surdeigsbrød – Oppskrift på hjemmelaget surdeisbrød finner du her.
Sånn gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Skrell og kutt rødbeter i terninger og legg på et stekebrett. Ha 4-5 ss olivenolje over og stek midt i ovnen i ca 20 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Sjekk med en gaffel, de er klare når de er myke. La rødbetene hvile litt etter du tar de ut av ovnen.
Kutt kyllingen i biter og stek i smør eller olje. Når kyllingen er klar kan du riste valnøtter i en tørr stekepanne på medium varme noen minutter og tilsett 1 stor ss honning.
Finn frem en bolle, ha i salat, kutt chevre i biter og ha over salaten. Ha så i de avkjølte rødbetene, kyllingbiter og valnøtter. Hakk valnøttene i biter så det passer til alderen til barnet ditt. Topp med spirer og litt kaldpresset olivenolje.
Denne har jeg servert i bursdagen til datteren min tidligere, her finner du andre tips til bursdagsfeiringen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.