Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir mat til 2 barn og 2 voksne
Allergener: fisk
Ingredienser
- 1 pakke frossen laks (4 laksestykker)
- 1 pakke wokgrønnsaker (frosne)
- 1 dl tørr quinoa
- 0,5 dl kaldpresset olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- Friske urter: Koriander og basilikum
- 2 avokado
- Saften av 1/2 lime
- 1 fedd hvitløk
Har du eller barnet ditt allergi mot fisk, kan kylling benyttes i stedet
Slik gjør du
Legg 1 dl quinoa i bløt i en time eller to og skyll den godt. Du kan også gi den et raskt oppkok og skylle av såpestoffene før du koker den ferdig.
Sett ovnen på 175 grader. Legg tinte laksebiter i en ildfast form og topp laksen med skiver av sitron og en dæsj olivenolje.
Ha quinoaen og 2 dl vann i en kjele med lokk. Sett quinoaen til kok samtidig som du putter laksen i ovnen. Begge deler trenger 15 minutter på å bli ferdig. Mens du venter finner du frem en stekepanne og gjør klar wokgrønnsakene. Ta de gjerne opp en time eller to før du skal steke de, så de tiner litt, men dette er ikke et must. Mens dette steker og koker lager du guacamole.
Guacamole: Del to avokado og grav ut fruktkjøttet med en skje og ha det på en tallerken eller i en stavmiksbeholder. Riv over et fedd hvitløk og press ut saften av ½ lime. Bruk en potetmoser om du har det på en tallerken, eller bruk stavmikser for en glattere guacamole.
De siste 5 minuttene av koke- og steketiden, steker du wokgrønnsakene i en panne på medium varme. Når quinoaen er ferdig kokt og vannet er absorbert, heller du over saften av ½ sitron, olivenolje og har i friske, hakkede urter.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.