Lammecurry er en skikkelig smaksbombe av en påskegryte som passer til hele familien. Den kan naturligvis også lages utenom påsken, for eksempel på høsten når lammekjøttet faktisk er i sesong. Hvis du ikke har lam kan du lage den med kylling. Et godt tips er å doble oppskriften og fryse ned både voksenmiddager og babymiddager, for gryter er supert å fryse ned.
Oppskrift
Fra 6 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn (gode porsjoner hvis du serverer med ris eller lignende til)
Allergener: ingen
Ingredienser
1 gul løk
4 – 5 fedd hvitløk
4 – 5 medium store gulrøtter
1 søtpotet på ca 300 – 400 gram
500 – 600 gram lammekjøtt
10 gram frisk ingefær
2 ts tomatpuré
2,5 dl kraft/vann
2,5 dl kokosmelk
2 ts spisscummin
2 ts gurkemeiepulver
3 ts tørket koriander
Saften av ½ lime
Salt og pepper etter smak (ta av porsjonen til babyen først)
Slik gjør du
Finn frem en stor gryte. Finhakk løk og hvitløk. Skrell og del gulrøtter i terninger, gjør det samme med søtpoteten.
Ha i smør, løk og hvitløk og stek på medium varme til løken er blank og fin.
Del lam i terninger, tilsett det og la bitene brunes litt.
Finhakket eller riv ingefæren og ha det, tomatpurè, gulrot, søtpotet, kraft, kokosmelk og alle krydderne i gryten. Kok opp og la den småkoke i en time uten lokk.
Skvis over saften av lime for servering og rør om.
Etter en times koking er gryten fin og tykk i konsistensen. Ønsker du en enda tykkere saus, kan du la den koke en halvtime til.
Du kan også lage den på morgenen å la den stå i Wonderbag så er middagen klar og kan spises når det måtte passe. En Wonderbag er en slow-cooker som ikke går på strøm.
Til babyen kan du mose gryten med stavmikser, eller servere i biter om babyen foretrekker å spise selv.
Server gryten med byggryn, quinoa eller fullkornsris.
Her finner du oppskrift på en annen god gryte: Bare Bra Barnemats chili con carne.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.