Lammegryte trenger ikke begrenses til påsken, lam er godt og sunt året rundt. Lam beiter i utmark, noe som gjør at kjøttet ofte er av god kvalitet. Hva dyrene spiser gjenspeiles også i kjøttet deres som vi spiser.
Denne gryta er også super å lage av fårikålrester hvis du har det.
Selv om denne inneholder litt fløte, og barn etter anbefalingen ikke skal ha det før de er 10 måneder kan de helt fint spise lammekjøtt og grønnsaker som plukkemat fra denne gryta.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk
Ingredienser
300-500 gram lammekjøtt
5 poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
5 tomater
2 ss tomatpuré
3 dl kraft
1 dl fløte
Oregano
Smør til steking
Salt og pepper
Lam passer godt sammen med krydder som: ingefær, chili, gurkemeie, kardemomme, ceylonkanel, rosmarin. Prøv deg frem om du ønsker flere spennende smaker i gryta.
Sånn gjør du
Finn frem en kjele og sett plata på medium varme og tilsett en ss smør. Kutt hvitløk og finhakk hvitløk og surr i smør.
Tilsett lam i biter og la kjøttet brunes.
Skrell og kutt poteter i små biter. Hakk opp tomater og paprika og ha alt i kjelen.
Tilsett tomatpuré, kraft og oregano. I denne bør du bruke kraft, men om du ikke har kan du bruke litt fond men unngå buljong.
Hvis babyen din er under 10 måneder kan du vente med å tilsette fløte, hvis ikke tilsetter du 1 dl kremfløte.
Kok opp, la småputre i ca 20 minutter.
Vil du ha en tykkere konsistens lar du gryta stå å småputre litt uten lokk.
Ser du etter flere oppskrifter med lam?
Her finner du oppskrift på en deilig lammecurry.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.