Denne lasagnen er manges favoritt, og den har masse gode smaker. Lasagne er også perfekt som restemat, så dette er oppskrift på en stor porsjon du kan fryse ned til travle dager. Vi har to ulike versjoner; en laget med rødvin, og en uten. Du velger!
Kjøttsausen i denne retten passer også utmerket å spise sammen med pasta som en bolognese.
Oppskrifter på SUNNERE IS til barna
22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!
Oppskrift lasagne med rødvin
Passer fra 12 måneder
Gir tre middager til to store og to små
Allergener: gluten, melk
Husk at en del av alkoholen i vinen fordamper når du koker retten, og at jo lengre du koker den jo mer vil forsvinne. Det er alikevel vanskelig å si akkurat hvor mye alkohol som forsvinner og hvor mye som blir igjen. Vinen er med på å gi retten en «rund» og deilig smak. Vi anbefaler deg å kun lage retten med vin etter at barnet er fylt ett år.
Ingredienser lasagne med rødvin
- 1 gul løk
- 500 gram kjøtt av storfé, kjøttdeig eller grytekjøtt
- 250 gram god pølse (f eks Metervare sin salccicia)
- 2 gulrøtter
- 3 dl rødvin
- 3 bokser tomat på boks
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl kraft
- 2-3 laurbærblad
- 1 potte frisk basilikum
- 1 ts salt
- Litt nykvernet pepper
- Lasagneplater
Ingredienser hvit saus
- 100 gram smør
- 80 gram siktet speltmel
- 1 liter melk
- 100 gram ost
- 1/4 revet muskatnøtt
- 1/2 ts salt
- Litt nykvernet pepper
Slik gjør du
Steg 1: Kjøttsausen.
Finn frem en stor gryte. Ha i smør som du kan steke i. Del opp kjøtt i biter om du bruker grytekjøtt, eller ha i kjøttdeig. La det brunes litt. Kutt pølsene i biter og stek sammen med kjøttet.
Ha i 2 dl vin/kraft over kjøttet når det har fått litt farge.
Grovhakk løken, skrell og hakk gulroten i små biter og ha alt i gryten.
Ha i boksene med hakket tomat.
Rør ut 2 ss tomatpuré i 1 dl vin eller kraft. Ha det i gryten.
Ha i laurbærblad, salt, pepper og resten av væsken.
Ha oppi en potte frisk basilikum. Grovhakk den og ha den i gryta.
Kok opp og la det småputre i to eller flere timer, frem til servering.
Når sausen er ferdig kokt kan du bruke en stavmikser for å lage en jevn saus hvis du har barn som er skeptiske til biter.
Steg 2: Så er det tid for å lage hvit saus.
Smelt smøret i en kjele på medium varme. Ha i melet, bruk en visp og rør godt.
Hell over melken og rør godt under oppkoking.
Riv 100 gram ost (gjerne parmesan) og ha det i sausen mens den koker opp.
Riv oppi muskatnøtt, ha i salt og pepper.
La sausen koke noen minutter mens du rører godt innimellom
Steg 3: Når kjøttsausen har kokt lenge nok og sausen er klar finner du frem en stor ildfast form for å sette sammen lasagnen. Eventuelt kan du bruke flere små former.
Ha i kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis. Topp med ost.
Lasagnen stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. La retten hvile 5-10 minutter før du serverer den.
Server gjerne med en frisk salat til.
Oppskrift lasagne uten rødvin
Passer fra 10 måneder
Gir tre middager til to store og to små
Allergener: gluten, melk
Bruk oppskriften over, men bytt ut:
- Vin med kraft så det blir totalt 5 dl kraft
- Ha i 3-4 ss rødvinseddik
Her får du oppskrift på en annen populære rett, torsk med pesto.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Oppskrifter på SUNNERE IS til barna
22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!