Linsekaker har jeg prøvd meg på før uten hell, men denne gangen ble de fantastisk gode. Jeg har lagd de med kikertmel og chiafrø som gjør at de holder seg godt sammen, selv uten gluten og egg sånn at du som er allergisk også kan spise disse.
Velg gjerne økologiske råvarer så langt det lar seg gjøre. Barn er spesielt sårbare for sprøytemiddelrester så vi bør minimere der vi kan. Les mer om hvorfor vi anbefaler økologisk mat til barna i dette innlegget.
Oppskrift
Gir ca 16 linsekaker
Passer fra 6 mnd
Allergener: egg
Ingredienser
2 bokser ferdig kokte røde linser (ca 380 g hver)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
125 g sopp
1 paprika
0,5 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong fra Helios (kan sløyfes)
5 ss kikertmel
3 ss chiafrø
1 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
1 neve frisk kruspersille (koriander er også veldig godt)
2 egg (kan sløyfes hvis du vil ha det vegansk, men de holder seg naturligvis bedre sammen med egg)
Sånn gjør du
Hell av laken og skyll linsene i et dørslag/sil og la de renne godt av seg.
Grovhakk løk og hvitløk, og kutt sopp og paprika i biter. Ha alt i en stekepanne og stek med litt olje på medium varme i en stekepanne til løken er blank. Tilsett vann, og eventuelt litt buljongpulver.
Ha linsene, kikertmel, chiafrø, krydder, egg og den stekte løkblandingen i en kjøkkenmaskin.
Kvern alt godt sammen.
Finn frem en stekepanne og smør eller olje til steking.
Bruk en skje og form en 2 cm flat «kake» i stekepannen. Disse kan oppleves litt bløte, så vær litt tålmodig når du steker de.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.