Linsesuppe er enkel, rimelig og næringsrik hverdagsmat. Denne passer fra 10 måneder fordi det er tilsatt en boks med creme fraiche og barn skal vente med meieriprodukter i mat til de er 10 måneder. Men du kan bruke små mengder smør fra du stater med smaksprøver til babyen din. Fra 10 måneder kan de få litt yoghurt og andre meieriprodukter i mat, tilsvarende 0,5 dl daglig. Man skal fortsatt vente med å bruke melk i grøt og gi det som drikke frem til de er 12 måneder. Du kan lese mer om anbefalingen om melk og meieriprodukter her.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk
Ingredienser
200 gram røde tørre linser
7 dl vann eller kraft
1 stk gul løk
1/2 kinesisk hvitløk
2 gulrøtter
1 boks creme fraiche
2 ss smør eller olje
1 ts spisskumin
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeiepulver
Frisk basilikum
Slik gjør du
Finn frem en stor kjele. Skrell og finkutt løk og hvitløk, ha i kjelen sammen med smør/olje og stek på medium varme til løken er myk.
Finhakk gulrot og ha i kjelen sammen med linser, løk, hvitløk og eventuelt krydder. Tilsett vann/kraft.
Kok opp og la småputre på svak varme under lokk i 20 minutter. Server med en klatt creme fraiche på toppen og litt frisk basilikum.
Du kan også mose halvparten av suppa med en stavmikser for en jevnere konsistens.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.