En potetsalat trenger ikke se ut som den klassiske du finner i butikken. Denne potetsalaten kan serveres lunken eller kald, og smaker utrolig godt. Kald potetsalat inneholder restistent stivelse som er mat til de gode bakteriene i tarmen.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir en porsjon som tilbehør til middag
Ingredienser
- 5-6 poteter med skall
- 1/4 rødløk, kuttes i biter
- 0,5 dl olivenolje
- saften av 1/2 sitron
- 3-4 ss balsamico
- Urter, feks persille eller oregano.
Slik gjør du
Del potetene i litt store biter og kok de til de er møre. Velg en kokefast variant så den ikke gå i oppløsning i prosessen. Hell vannet av potetene når de er ferdig kokt.
Mens potetene koker, hakker du rødløk og urter. Finn også frem et glass med lokk hvor du her i olje, sitronsaft og balsamico. Ha på lokket og rist blandingen godt før du har den over de nykokte potetene sammen med løk og urter.
Bland poteter og oljemiksen godt sammen, det tar litt tid før olje og eddik trekker inn i potetene, så du må røre i flere omganger.
Servér som den er eller vent til den bli kaldt. Kan serveres inntil alt av middager, for eksempel til grillmat, eller bønneburger.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.