Lunsjbrødet kan lages med spelt- eller hvetemel. Vi anbefaler deg å bruke urkorn, ettersom det har vist seg at de eldste kornsortene kan være mer skånsomme mot magen og inneholde noe mer næring. Her er det heller ikke blandet inn mer gluten for bedre bakeegenskaper slik mange mel idag har.
Vi anbefaler å sette deigen på kvelden og heve i kjøleskapet over natten. Når du langtidshever får brødet heve over lang tid og da starter nedbrytingen av antinæringsstoffer som finnes i kornet, og næringsstoffer kan bli enklere for kroppen å ta opp.
PS: tips gjerne barnehagen din om dette brødet hvis de har tid og lyst til å bake med barna! Da kan de tilsette mer gjær for å korte ned hevetiden.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd
Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm
Allergener: gluten
Ingredienser
8 dl vann
½ pakke tørrgjær
250 g havregryn
400 g sammalt spelt/hvetemel
300 g siktet spelt/hvetemel
Fremgangsmåte
Ha tørrgjær, havregryn og sammalt mel i en bakebolle og hell over lunkent vann. Bland dette godt før du har i 300 gram siktet mel. Rør deigen godt sammen og bruk en slikkepott til å skrape av kantene, før du dekker bakebollen, og setter den til heving i kjøleskapet natten over.
Smør to store brødformer (30 cm) med smør/ olje eller bruk bakepapir, og fordel deigen i de to formene. Dekk formene med et håndkle og la brødene etterheve på kjøkkenbenken en times tid, til brødet nærmer seg kanten på formen.
Stek brødet i 45 minutter på 200 grader. La brødene avkjøles helt før du skjærer i de.
Oppskrift på speltbrød finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.