Matmuffins med fetaost og spinat er perfekt nistemat på tur eller i barnehagen. Disse inneholder spinat og passer derfor fra 1 år siden barn som er yngre ikke skal spise spinat. Du kan lese mer om hva man ikke skal gi til de minste i dette innlegget. Ønsker du å lage matmuffins som passer mindre barn anbefaler jeg deg å prøve disse.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir ca 6 muffins
Allergener: melk, egg
Ingredienser
100 gram fetaost
100 gram spinat
2 egg
20 gram usaltet smør
1 ss seterrømme/creme fraiche
2 dl havremel (havregryn kan males til mel)
1 ts bakepulver
Sånn gjør du
Smuldre opp fetaosten med hendene og hakk spinaten i mindre biter. Bland dette sammen i en bolle.
Smelt smøret og visp eggene. La smøret avkjøle seg litt før du har smør, eggene og rømmen i bollen med fetaost og spinat.
Bland inn havremel og bakepulver.
Ha blandingen i muffinsformer. Sett gjerne formene med bakepapir, det ser ikke bare fint ut men gjør det enkelt å ta ut en og en muffins. Når du tar de med ut bretter du bare bakepapiret over toppen før du putter de i veska.
Stekes på 180 grader varmluft, midt i ovnen i 25 minutter. Avkjøles på rist før de spises eller fryses.
Her finner du enda en oppskrift på matmuffins: minimuffins med frukt og grønnsaker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.