Matpakkevafler, matpakkemuffins og matpakkebrød. Denne oppskriften er fra boken Bare Bra Barnemat oppskrifter.
Her kan du skaffe deg boken på boksalg nå i juli.
Her elsker barna alle tre, men det spises ikke spinat om det ikke lures most inn i mat, og gir en kul grønn farge. Dette er altså en av grønnsakene vi sniker inn i annen mat, men det er også lurt å servere grønnsakene i sin opprinnelige form så barna ser hvordan de ser ut.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder (uten spinat)
Gir 8-10 vaffelplater
Allergener: egg, gluten, melk (kan enkelt lages fri for)
Vil du lage denne uten egg og med glutenfritt mel kan du bytte ut 2 dl speltmel med 2 dl bokhvetemel og øke mengden væske fra 2 til 4 dl.
Ingredienser
- 2 bananer
- 100 gram spinat (dropp hvis du lager til barn under 12 mnd)
- 2 dl væske (melk eller vann)
- 2 egg
- 2 dl mel siktet spelt
- 2 stk gulrot
- 2 ts bakepulver
- Smør til steking
Sånn gjør du
Skrell bananene og ha de i en bolle sammen med spinat, egg og melk. Bruk en stavmikser og mos dette til du har en jevn konsistens. Riv gulroten. Rør deretter inn mel, revet gulrot og bakepulver.
Sett på vaffeljernet og stek vaflene med litt smør eller annet fett.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.