For mange er medisterkaker noe som må på plass for at julemåltidet skal være komplett. Her får du oppskrift på enkle, smakfulle medisterkaker som hele familien kan spise. De er laget med melk, og derfor anbefaler vi de fra 10 måneder, men en liten smak til en under 6 måneder går også fint. Anbefalingen om melk handler om mengde og at det ikke skal ta for mye av plassen til annen jernrik mat.
Et godt tips; bruk masse krydder i medisterkakene. Det blir utrolig godt!
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir ca 40 små medisterkaker
Allergener: melk
Ingredienser
- 1,2 kg medisterdeg
- 1 1/2 ts malt muskat
- 1 ts fersk ingefær
- 5 ss potetmel/maizena
- 5 dl økologisk helmelk
- Kvernet pepper
- 1 ts mineralsalt (dropp dette om babyen er under 10 måneder)
Slik gjør du
Ha medisterdeigen i en stor bolle. Riv ingefæren og ha det og muskat i bollen.
Hell i melken, og bruk hånda og bland deigen godt sammen.
Når deigen er seig og jevn er den klar.
Finn frem to stekepanner og sett platen på medium varme. Med to stekepanner går det dobbelt så raskt. Ha smør i pannene.
Finn frem en spiseskje og et glass med lunkent vann som du bruker å dyppe skjea i.
Dypp skjea i vannet og grav ut en spiseskje med medisterdeig å ha i panna.
Fyll begge pannene med medisterkaker og la de brunes på den ene siden før du snur dem.
Finn frem den dype langpanna og sette stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Legg de halvstekte medisterkakene i langpanna.
Gjenta prosessen til du har brukt opp all medisterdeigen.
Sett så langpanna med medisterkakene inn i stekeovnen og la de stå i 15 minutter.
Voila!
40 nystekte, supergode medisterkaker er klare.
Om du ikke spiser alle på tre dager sånn som oss, kan du helt enkelt fryse de ned og ta opp etter behov. De er også gode på brødskiven.
Vil du har flere juleoppskrifter? Du finner masse godt for hele familien i vår egen JULEGODT bok. Bestill her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.