Enkle hverdagsmiddager er gull verdt, og denne fiskemiddagen er superenkel og næringsrik.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: fisk, melk
Ingredienser
- 1 pakke First Price sei
- 10-15 småpoteter
- 1 økologisk brokkoli
- 10-15 cherrytomater
- Smør
- Økologisk olivenolje
- Salt og pepper
- Friske urter
Sånn gjør du
Det er lurt å tine seien i kjøleskap over natten. Husk å legge pakken på en tallerken eller i en skål så du ikke får søl i kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Potetene skal ovnsbakes i en ildfast form.
Finn frem en passelig stor form, ha over noen klunker olivenolje og sett potetene i ovnen. De trenger rundt 45-60 minutter i ovnen. Det kommer litt an på størrelsen på potetene.
Ha seien over i en passende ildfast form. Ha over olivenolje. Sett inn seien når det er 30 minutter igjen av steketiden til potetene.
Ha tomatene i en ildfast form og sett de inn i stekeovnen 15 minutter før potetene er klare.
Mens du venter på at alt skal stekes ferdig, kan du dele brokkolien i passelige biter. Det aller enkleste er å kutte av stilken og bruke hendene til å dele brokkolien i buketter.
Ha 1-2 cm vann i bunnen av en kjele. Kok opp vannet, og ha brokkolien i kjelen. Ha på lokk og la brokkolien dampkoke i 3 minutter. Hell deretter av vannet og ha en klatt smør over brokkolien.
Server med et dryss av friske urter, smeltet smør og noen sitronbåter som du enkelt kan skvise over fisken.
Salt og pepper kan du ha på når du tar på din egen porsjon.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.