Legg igjen en kommentar:
6 kommentarer
Ser ut som en deilig oppskrift. Bare et lite spørsmål. Jeg trodde ikke en skulle gi ris til barn under 1.år?
SvareHei! De kan spise det, men det finnes derimot en konkret anbefaling om å unngå riskaker og risdrikk til barn under 6 år på grunn av høyt innhold av uorganisk arsen. Hilsen Thea BBB
SvareHei, trodde maten skulle være uten salt og pepper når de er så små?
SvareHei Kathrine! Maten trenger ikke å være helt uten, men de små barna skal ikke ha i seg for mye salt. Pepper er det ingen begrensning på, så det må man bare bruke med måte og i små mengder der det er naturlig for deg og resten av familien. Når det kommer til salt trenger faktisk også barn litt salt for å regulere væskebalansen, men de fleste får i seg nok via butikkkjøpte-brød, pålegg, meieriprodukter og hel-, og halvfabrikat middagsprodukter. Tommelfingereregelen kan derfor være å ikke salte maten til barna ekstra hvis disse overnevnte matvarene er en del av deres og barnets kosthold. Hvis du baker brød selv uten mye salt, bruker mest råvarer og lite hel og halvfabrikat kan du tillate deg å ha litt salt i barnets mat. Derfor har vi ikke angitt mengde her. Det kommer an på hva og hvor mye salt barnet får i seg ellers.
Les også vår bloggpost om salt som du finner her: https://www.barebrabarnemat.no/salt-til-barn-hvor-mye-er-trygt-og-hvordan-enkelt-redusere-inntaket/
Håper det gjorde det tryggere på salt og pepper til barn. Hilsen Thea i BBB
SvareDet står bare fremgangsmåte på kikkertene, ikke kylling. Kan dere oppklare?
SvareHei! Beklager – har lagt det inn nå. Stek det ved siden av og ha det i gryta når det er gjennomstekt Håper det smaker!