Denne er en barnegryte med milde, gode smaker som du kan lage vegetar med kikerter, eller med kylling. Spiser ikke barnet ditt biter? Ta frem en stavmikser og mos til en deilig puré!
Oppskrift
Fra 6 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: ingen
Ingredienser
1 boks ferdig kokte kikerter i lake (400 gram) eller 400 gram kylling
5 fedd hvitløk
1 stk brokkoli
3 gulrøtter
1/2 purreløk
1/4 kålrot
1 ss gurkemeie
2 ss spisskummin
2 bokser helfet kokosmelk (330 ml)
4 dl ris
1 neve fersk koriander
Salt og pepper (ta av til babyen før du salter)
Sånn gjør du
Finn frem en kjele, sett på plata på medium varme med litt olje eller smør i. Finhakk hvitløk eller bruk en hvitløkspresse. Kutt brokkoli, gulrot, purreløk, kålrot i små biter og ha i kjelen sammen med gurkemeie, spisskummen og kokosmelk. Kok opp og la småputre i ca 15 minutter til grønnsakene er møre. Samtidig kan du dele kyllingen i mindre biter og steke den i en stekepanne ved siden av. Når den er gjennomstekt har du den oppi kjelen.
Hvis du bruker kikerter har du de i mot slutten, de trenger kun oppvarming.
Krydre med salt og pepper. Koriander er godt å finhakke og ha i gryta eller før du serverer.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats spagetti bolognese.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.