Saftige minimuffins med havre, frukt og grønnsaker har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Minimuffins er perfekte å servere i barnebursdag, å ta med i barnehagen eller som niste på tur. Dette er hverdagsmuffinsen du kan gi hver dag om du vil! De inneholder både frukt og grønnsaker og kan gis fra 6 måneder så lenge du bytter ut kefiren. Det er fint å sette røren dagen før og steke de dagen etter, da blir de ekstra gode.
Oppskrift
Fra 6 mnd (fra 10 mnd med kefir)
Gir ca 15 – 20 minimuffins (avhengig av størrelsen på formene)
Allergener: gluten, melk, egg
Ingredienser
2 dl havremel
50 gram smør
4 store dadler (ca 60 gram)
2 store gulrøtter
1 eple
1 banan
2 egg
3 dl siktet eller sammalt spelt
1 ts bakepulver
1 ts ceylon kanel
1 dl kefir/yoghurt
1/2 ts salt (kun til voksne)
Slik gjør du
Har du ikke havremel kan du male havregryn til mel i en kjøkkenmaskin først.
Smelt smøret på svak varme.
Kjør dadlene til purè i en kjøkkemaskin. Husk å ta ut steinen fra dadlene. Er det harde dadler bør du legge de i bløt i varmt vann for å myke de opp litt. Du kan også bruke en stavmikser til å mose dadlene med.
Rasp gulrøttene og eplet og sett til side i en egen bolle.
Tilsett banan, egg, smeltet smør, kefir/yoghurt, mel, bakepulver og kanel til daddelpurèen og kjør i kjøkkenmaskinen til en jevn blanding.
Vend inn raspet gulrot og eple.
Sett stekeovnen på varmluft 180 grader. Finn frem noen små muffinsformer. Du kan også forme røren de med litt vann i hendene og legge de rett på stekematte/bakepapir før du steker de i ovnen.
Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. De skal være litt seige inni når de er ferdige.
Her finner du oppskriften på sunn sjokoladekake (ja det finnes).
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.