Pasta med grønnsakssaus - passer fra 6 måneder

Pasta med grønnsakssaus – passer fra 6 måneder

I denne pastasausen har vi lurt inn ekstra grønnsaker, som både gir god smak og masse næring.

Barna kan spise pastaskruer fra de klarer å gripe de med hånden. Du kan enten vende pastaskruene i sausen og servere, eller servere pastaen og sausen hver for seg hvis barnet ditt foretrekker det.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder (uten parmesan)

Gir nok til 2 voksen og 2 barn

Hvis du får rester utover det kan du fryse det ned til en travel dag, eller bruke det som fyll i pizzasnurrer. Lag gjerne dobbel porsjon i utgangspunktet og frys ned ekstra saus til travle dager eller pizzasnurrer.

Allergener: gluten og eventuelt melk fra parmesanen

Ingredienser

1 ss olivenolje

1 gul løk (ca 100 gram)

6 små sjampinjonger

1/2 squash

1 spisspaprika

2 gulrøtter

En nevne frisk spinat

2 bokser knuste tomater

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

Litt kvernet pepper og salt (salt kun til de voksne)

300 gram pasta, her har vi brukt Bare Bra Barnemat spirepasta

Eventuelt litt parmesan (fra 10 måneder) og frisk basilikum på toppen

Slik gjør du

Finn frem en stor ildfast form og ha litt olivenolje i bunnen.

Skrell og grovhakk løk og legg i. Størrelsen på bitene er ikke avgjørende siden du skal kjøre alt med stavmikser senere.

Skrell og del gulrot i små biter. Skjær sopp, paprika og squash og ha alle disse grønnsakene i formen.

Forvarm ovnen på 200 grader og stek mykt i ca 40 minutter.

Ha deretter grønnsakene over i en stor kjele og ha i en neve spinat, kydderet og boksene med tomat. Kok opp og la det småputre i ca 30 minutter så en del av væsken fordamper og sausen bli tykkere.

Bruk deretter en stavmikser til å mose sausen jevn.

Kok pasta etter anvisningen og server pasta med grønnsakssaus.

 

Her finner du flere gode tips til hvordan du kan berike maten til barna dine.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.