I denne pastasausen har vi lurt inn ekstra grønnsaker, som både gir god smak og masse næring.
Barna kan spise pastaskruer fra de klarer å gripe de med hånden. Du kan enten vende pastaskruene i sausen og servere, eller servere pastaen og sausen hver for seg hvis barnet ditt foretrekker det.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder (uten parmesan)
Gir nok til 2 voksen og 2 barn
Hvis du får rester utover det kan du fryse det ned til en travel dag, eller bruke det som fyll i pizzasnurrer. Lag gjerne dobbel porsjon i utgangspunktet og frys ned ekstra saus til travle dager eller pizzasnurrer.
Allergener: gluten og eventuelt melk fra parmesanen
Ingredienser
1 ss olivenolje
1 gul løk (ca 100 gram)
6 små sjampinjonger
1/2 squash
1 spisspaprika
2 gulrøtter
En nevne frisk spinat
2 bokser knuste tomater
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
Litt kvernet pepper og salt (salt kun til de voksne)
300 gram pasta, her har vi brukt Bare Bra Barnemat spirepasta
Eventuelt litt parmesan (fra 10 måneder) og frisk basilikum på toppen
Slik gjør du
Finn frem en stor ildfast form og ha litt olivenolje i bunnen.
Skrell og grovhakk løk og legg i. Størrelsen på bitene er ikke avgjørende siden du skal kjøre alt med stavmikser senere.
Skrell og del gulrot i små biter. Skjær sopp, paprika og squash og ha alle disse grønnsakene i formen.
Forvarm ovnen på 200 grader og stek mykt i ca 40 minutter.
Ha deretter grønnsakene over i en stor kjele og ha i en neve spinat, kydderet og boksene med tomat. Kok opp og la det småputre i ca 30 minutter så en del av væsken fordamper og sausen bli tykkere.
Bruk deretter en stavmikser til å mose sausen jevn.
Kok pasta etter anvisningen og server pasta med grønnsakssaus.
Her finner du flere gode tips til hvordan du kan berike maten til barna dine.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.