Har du lyst på pizza som både smaker godt, bidrar med nyttige næringsstoffer og som ikke gir oppblåst mage?
Denne pizzabunnen er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken her.
Bare Bra Barnemats spiret brødmiks består av 100% sammalt spelt, så dette gir en grov og næringsrik pizzabunn. Denne deigen ble virkelig kjempegod, så vi anbefaler deg å teste neste gang du skal lage pizza!
Vi har laget 4 pizzabunner av 1 kg spiret brødmiks og fryst ned de vi ikke skulle bruke idag. Da har du pizzadeig klart til neste helg!
Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at babyen tåler melk.
Oppskrift
Gir ca 4 langpanne-pizzabunner (a 350 g)
Passer fra 6 mnd (hvis du lager uten ost) eller fra 10 mnd med ost
Allergener: gluten
Ingredienser
1 kg spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat
2,5 ts salt (kan sløyfes)
6 dl vann
7 g (ca en halv pose) tørrgjær
Slik gjør du
Bland sammen og elt deigen i ca 10 minutter. Umiddelbart kan deigen virke litt tørr, men gi eltingen litt tis og ikke tilsett mer vann. Det spirete melet er nemlig ganske ferskt og har et høyere vanninnhold enn annet mel. Når deigen har blandet seg godt sammen setter du den til heving på et lunt sted i ca 3 – 4 timer, til den har nådd dobbel størrelse.
Finn frem en kjøkkenvekt og mål opp 4 pizzadeiger a ca 350 g hver. Dette gir tynne pizzabunner som passer til en langpanne eller pizzastein. De du ikke skal bruke idag kan du fint fryse ned.
Bruk bittelitt ekstra mel på kjevlen når du skal bake ut pizzabunnen. Gjør det oppå et bakepapir og gjerne med et bakeunderlag under bakepapiret for litt motstand.
Fyll på med det du liker av saus og ingredienser. Når jeg laget denne brukte jeg tomatsaus (Kolonihagen), skinke (Kolonihagen), ost, sopp, oliven, artisjokk og rødløk.
Forvarm en stekeplate eller pizzastein til 225 grader og stek i ca 10 – 12 minutter.
Vil du bake med surdeig? Prøv denne pizzaoppskriften. Til de minste barna kan vi også anbefale vår jernrike lynpizza som du finner oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.