Polarbrød fra butikken inneholder ofte tilsetningsstoffer vi bør prøve å begrense. Når du lager hjemmelaget vet du akkurat hva som er i. Disse er perfekte å lage opp og fryse ned så kan du ta opp når du skal på tur, til middag eller i matboksen.
Oppskriften gir ca 20 polarbrød og kan gis fra 6 måneder. Polarbrødene passer fint fra babyen klarer å spise selv, og supert i matpakken til litt større barn.
Denne oppskriften er best når du langstidshever så derfor gir jeg deg to alternativer, en med og en uten langtidsheving.
I denne oppskriften kan du også velge å bytte ut vanlig siktet og sammalt speltmel med 800 g av Bare Bra Barnemats eget spiret mel. Vi har to ulike typer: spiret bakemiks eller spiret brødmiks. Begge deler er laget av økologisk speltmel og inneholder 1/3 spiret sammalt mel. Bakemiksen inneholder eller 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat, mens brødmiksen er laget av 100% sammalt spelt mel og gir et grovere resultat.
Spiret mel gir et enda saftigere resultat og gjør at det er enda enklere å ta opp mineralene fra kornet.
Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Oppskrift
Gir ca 20 polarbrød
Passer fra 6 mnd
Allergener: gluten, sesamfrø og evt melk (smør)
Ingredienser
½ pose tørrgjær (ca 7 gram) (evt 1 ts ved langtidsheving)
100 gram smør/ 1 dl kaldpresset rapsolje
150 g havremel
800 g spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat (eller annen type speltmel)
3 ss sesamfrø
6 dl vann
Sånn gjør du
Smelt smøret. Bland det tørre og hell over det våte. Bruk kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 minutter. La deigen heve en times tid under klede eller plast (hvis du bruker 1/2 pose gjær) eller la deigen heve ca 10 timer (hvis du bruker 1 ts gjær).
Bruker du denne fremgangsmåten slipper du å kjevle og grise mer med mel enn du absolutt må.
Ta litt olivenolje på hendene, ta ut en klump med deg, litt mindre enn om du skulle bakt boller. Rull den rundt i hendene, og klapp den flat.
Legg brødet på bakebrett med bakepapir på. Bruk neven til å klemme brødet litt mer ut om det trengs. Ønsker du å ikke bruke bakepapir kan du smøre platen med olje eller smør først. Når du har alle polarbrødene fordelt over to brett, finner du frem en gaffel og prikker i alle polarbrødene.
Stekes på 180 grader varmluft i 12-14 minutter, det kommer litt an på ovnen din. La polarbrødene avkjøles på rist under et kjøkkenhåndkle, slik at de holder seg myke og fine. Frys ned med en gang de er avkjølt, om du ikke skal spise alle med en gang. Polarbrødene tiner ganske kjapt, og du kan enkelt varme de 2-3 minutter i varmluft om du ønsker det.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.