Jeg skal innrømme at jeg ikke har fått 5 åringen til å spise rødbeteburger enda, selv om hun fint spiser ovnsbakte rødbeter. Jeg prøver å minne meg selv på at barn må smake den samme maten mange ganger før de spiser den, så jeg fortsetter å tilby uten å tvinge.
Vi har en regel hjemme hos oss om at alle må smake. Så lenge man har smakt er det helt greit og ikke like – i dag. Det å like/ikke like er ikke konstant så jeg pleier å si «det er greit at du ikke liker det i dag, kanskje du liker det i morgen». Da definerer vi ingenting men gir en mulighet for at det kanskje faller i smak neste gang. Det har i hvertfall fungert veldig fint hos oss.
Rødbetburger er kjempegodt, men passer best for barn over 1 år. Du kan lese mer om nitratrike grønnsaker og hvorfor barn ikke bør få i seg for mye av det her.
Passer fra 12 måneder
Gir nok til 2 store og 2 små og gir 4 burgere
Allergener: egg, evt gluten fra burgerbrød
500 gram rødbete
2 dl havremel
4 fedd hvitløk
1 løk
2 egg
1 neve frisk koriander
Olivenolje
Salt og pepper
1 avokado
Spinat (eller annen salat)
Fermentert kål (kan sløyfes)
6 rundstykker eller grove hamburgerbrød.
12-15 småpoteter
Sett ovnen på 170 grader varmluft. Skrell og kutt rødbetene i mindre biter, legg i en ildfast form og ha godt med olivenolje over, salt og
pepper.
Skrell og grovhakk hvitløk og ha over rødbetene før du setter de i ovnen. Finn frem en ildfast form til, kutt småpotetene i 4 deler, ha kaldpresset olivenolje over, salt og pepper. Sett begge ildfaste formene i ovnen.
Steketiden er ca 20 minutter, men avhenger av størrelsen på rødbetebitene. Stikk en gaffel i for å se om de er myke, da er de ferdige.
Hvis ikke potetbåtene er ferdige, la de stå i ovnen mens du lager rødbeteburgere. Legg inn hamburgerbrød/rundstykker. Les på pakken og følg steketiden.
Ha rødbeteblandingen i en bolle og mos med en kjøkkenmaskin, tilsett havremel og egg. Stek på medium varme i en stekepanne i godt med smør.
Mos avokado med en gaffel og smør utover burgerbunnen, legg på spinat, rødbetburger, avokadosmør og fermentert kål om du har.
Her finner du oppskrift på gresskarburgere.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.
Burgerbrød med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks
Gresskarburger uten egg, gluten og melk – dekker 1 av dagens 5 anbefalte
Bønneburger med potetsalat – tarmstyrkende grillmat
Grillmat til baby? Dette må du passe på! Her får du i tillegg 3 tips til grillmat med tilbehør