Rosa pannekaker sier du? Jippi!! Og hva er den hemmelige ingrediensen? Jo, det er jo den som står for den deilige rosa fargen. Klarer du gjette hva det er? Ja, det er så klart rødbete!
Her om dagen delte vi oppskrift på smoothie med rødbete og bønner. Inspirert av den deilige røde fargen, måtte dette testes i rosa pannekaker til gjengen her hjemme.
Vi elsker å snike inn litt ekstra grønnsaker og andre godsaker der det er mulig.
Sjekk ut oppskriften på grønne spinatpannekaker her.
Selv liker vi å lage pannekaker til frokost, derfor pleier jeg å gjøre røren klar kvelden før og lage de med surdeig for å gjøre de ekstra lettfordøyelig.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Allergener: gluten, egg
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl siktet speltmelmel
- 2,5 dl sammalt grovt speltmelmel
- 3+1,5 dl vann (spar 1,5 dl til dagen etter)
- 3 ss surdeigsstarter
- 1 liten eller 1/2 stor ferdig kokt rødbete
- 4 egg
- 2 ts bakepulver
- 2-3 ts kardemomme
NY oppskriftsbok!
60 oppskrifter hele familien kommer til å elske. Enkle, raske og næringsrike. "Dette er næringsrik fast food" Julianne
Slik gjør du
Kvelden før:
Ha mel, surdeigsstarter og vann i en bolle, rør sammen og dekk til og la stå på benken natten over.
Morgenen etter:
Skrell rødbeten og del den i terninger. Ha 1,5 dl vann og rødbete i en kjøkkenmaskin og kjør til rødbeten er finmalt, ca 1-2 minutter.
Ha rødbetevannet, egg, kardemomme og bakepulver i røren og la den svelle noen minutter.
Stek pannekaker og ha usøtet eplemos eller hjemmelaget syltetøy på toppen. Det smaker også godt med rømme eller litt yoghurt naturell på.
Har du røre til overs, holder den et par dager i kjøleskapet.
Ønsker du oppskrift på surdeigspannekaker uten rødbete, finner du det her, og her finner du oppskrift på superenkle bananlapper.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.