Dette er rundstykker som får bein å gå på, så best å doble oppskriften. Ferske rundstykker er så godt at det er lett å spise et par ekstra av disse.
Etter matpakkeboken kom ut i høst har vi fått så mange hyggelige tilbakemeldinger, både på matpakkene og oppskriftene. Senest i går fikk jeg denne:
«Testet rundstykkene du bare rører sammen på kvelden, må bare si NAM!! Takk for oppskrift, min nye favoritt hvertfall.» Prøv de du også, her kommer oppskriften.
Oppskrift
Fra 6 måneder
Gir 9 rundstykker
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
200 g siktet speltmel
200 g fint sammalt speltmel
150 g havregryn
2 ss gresskarkjerner
2 ss solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
1 ts salt
1 ts tørrgjær (eller surdeig om du bruker det)
6 dl vann
Slik gjør du
Bland sammen det tørre i en bolle og hell i vann. Vend sammen. Dekk til bollen med et løst håndkle og la den stå på kjøkkenbenken i ca 8 timer eller natten over.
Bruk to skjeer og kladd ut rundstykkene på et stekebrett med bakepapir.
Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme og stek i ca 2o minutter.
La rundstykkene avkjøles på rist.
Oppskrift på surdeigsstarter finner du her.
Oppskriften er fra bok nr 5 «Bare Bra Barnemat Matpakker», og alle bøkene og nettbutikken vår finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.