Næringsrikt sjokoladepålegg? Ja takk! Her får du oppskriften på sjokoladepålegg som du kan gi hver eneste dag om du vil. I oppskriften har vi sneket inn en tarmstyrkende ingrediens som du ikke finner i de usunne sjokoladepåleggene fra butikken. Prøver du ut oppskriften kommer du garantert til å bli overrasket over smaken, og ingen vil merke at du lager sjokoladepålegg med bønner så lenge du ikke sier det til noen.
Nugatti rett fra boksen
Når jeg var liten og på besøk hos besteforeldrene fikk jeg alltid spise Nugatti rett fra boksen. Jeg digga det! Det er jo sjokolade til frokost, jeg var i himmelen. Jeg fikk alltid grave skjea langt ned i nugattiboksen.
Jeg fikk også fri tilgang på 2-litersboksen med is. Sørlandsis vanilje eller tress var favorittene. Jeg ble skjemt bort litt ekstra, og det husker jeg godt.
Men jeg husker også at jeg var overvektig. Når jeg ser tilbake i dag så kunne de voksne rundt meg tatt mer ansvar, for det er aldri et barn sin skyld når det er noe som er galt. Men for 30 år siden hadde vi ikke all den kunnskapen vi har i dag.
Barn trenger gode vaner helt fra start
De trenger ikke bare foreldre som tar ansvar, men de trenger besteforeldre, onkler, tanter, barnehageansatte som bryr seg og tar ansvar for at de vokser opp med gode vaner som gjør at de senere også kan ta valg som bidrar til en sterk kropp, klart hode og et sunt og lykkelig liv.
Det er vi voksne som former barna våre, ved å gi de våre vaner, verdier og holdninger. Vi må starte tidlig, vi må bygge gode vaner helt fra start – det er så utrolig viktig.
Her får du oppskriften på verdens nydeligste crunchy sjokoladepålegg , som du kan gi hver dag om du vil.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir en liten krukke
Allergener: nøtter
Ingredienser
100 gram ferdig kokte kidneybønner i lake
5 store medjool dadler uten stein
100 gram cashewnøttsmør (kjøpes ferdig i utvalgte dagligvarebutikker eller i helsekostbutikker. Vil du lage selv finner du oppskriften her)
15 gram kakaopulver
2 ss spiret bokhvete for crunch
Litt salt (kan sløyfes hvis du kun lager til barna)
Sånn gjør du
Hell av laken og skyll kidneybønnene i et dørslag.
Kjør dadler til mos med en kjøkkenmaskin.
Tilsett cashewnøttsmør, kidneybønner, kakaopulver og eventuelt litt salt.
Bland alt til du har en fin konsistens og tilsett deretter vender du inn spiret bokhvete til slutt om du vil ha et crunchy pålegg. Du kan også lage uten.
Oppbevares i en krukke med lokk, i kjøleskap eller fryser. Holdbart i ca 1 uke.
Du kan lese mer om tarmstyrkende barnemat her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.