Har du prøvd å lage ditt eget pålegg? Det er enkelt og gøy. Ta med barna dine hvis de er interessert. Det de lager selv er det større sannsynlighet for at de også smaker på!
Solsikkekjerner er en god, vegetabilsk jernkilde og inneholder nesten 5 mg jern per 100 gram vare.
Her får du oppskrift på et vegansk smørepålegg med solsikkekjerner. Men husk på dette:
Mattilsynet fraråder barn å spise solsikkekjerner daglig, siden det inneholder mye av tungmetallet kadmium. Litt er helt greit, men ikke daglig.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 1 glass
Allergener: ingen
Ingredienser
- 2 dl solsikkekjerner
- Saften av 1/2 sitron
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 ts gurkemeiepulver
- Bittelitt salt (kan sløyfes til de minste)
- 3 – 4 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Bløtlegg solsikkekjerner i 4 – 5 timer eller natten over. Ha de i et dørslag/sil, skyll og la de renne godt av seg. Finn frem en kjøkkenmaskin med et bredt S-blad hvis du har. Ha i alle ingrediensene med unntak av olivenoljen. Kjør patéen til den er glatt. Skrap med fra kantene når det trengs. Spe med olivenolje til slutt, og bland til en myk paté.
Ha solsikkepaté på brødskiva eller bruk det som dip. Oppbevar på et tett glass i kjøleskapet. Holdbart ca 1 uke.
Oppskrift på enkelt og godt brød finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.