Hummus er manges favoritt, og kan brukes på mange måter. Til de minste passer det best å smøre på brødskiven eller smake litt fra en skje. Når barna blir eldre kan du servere denne som dipp til grønnsaker som agurk eller gulrotstaver eller som et tilbehør til lunsj eller middag.
Denne bidrar med mange gode smaker og nyttig fiber som er supert for å styrke tarmfloraen vår.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd
Allergener: sesamfrø
Lager en porsjon
Holdbarhet ca 2 – 5 dager i kjøleskap
Ingredienser
- 1 middels stor søtpotet
- 2 ss olivenolje
- 1 boks store ferdig kokte hvite bønner
- 2 store ts tahini
- 3 – 4 hvitløks fedd
- 2 ss sitronjuice
- Eventuelt 2 gode ss kokosyoghurt eller litt annen væske hvis du vil ha den mer kremete (dropp hvis du skal gi til barn under 10 mnd)
- Smak til med salt og pepper (dropp salt hvis du skal servere til barn under 12 mnd)
- Litt friske urter, olivenolje og sesamfrø som pynt på toppen
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell og skjær søtpotet i biter. Jo mindre biter, jo raskere blir de ferdigstekt. Ha over litt olivenolje og krydder hvis du vil har enda mer smak. Steketid avhengig av størrelsen på bitene, men stek til de er møre, ca 20-25 min.
Skyll ferdig kokte bønner i en sil og ha de oppi en kjøkkenmaskin. Skrell hvitløk og hakk i litt mindre biter. Ha resten av ingredienser i og blend til en kremete, smooth konsistens.
Pynt med olivenolje og sesamfrø og eventuelt friske urter som for eksempel koriander.
Vil du prøve deg på en andre plantebaserte pålegg finner du oppskrift på bønnepatè som også passer fra 6 måneder her, og solsikkepatè her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.