Hjemmelaget brød trenger ikke være vanskelig. Når du i tillegg finne økologisk melblanding uten noe tull i fra Kolonihagen blir det ekstra enkelt. Vi vet at det er deilig å vite om de gode ferdig-alternativene fra butikken, så derfor tipser vi deg om det!
Kolonihagen sine produkter finner du hos Rema 1000 og på oda.no.
Vi har testet å bake denne ferdige brødmiksen med surdeig, men du kan helt fint bruke 2-3 ts tørrgjør i stede om du ikke har surdeigsstarter.
Oppskrift på verdens enkleste surdeigsstarter finner du her.
Her får du oppskriften på langtidshevet og superenkelt brød. Du kan lage deeæ med gjær eller surdeig.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Oppskriften gir 2 brød i en vanlig brødform
Allergener: gluten
Ingredienser
- 8 dl vann
- 1 pose med kolonialbrød
- 2-3 ts tørrgjør/2-3 ss sprudlende aktiv surdeigsstarter
Slik gjør du
Ha vann kaldt og surdeigsstarter eller gjær i en bolle. Hell oppi posen med melblandingen og rør til deigen er klar. Du trenger ikke å ha oppi mer mel, den skal være litt klissete.
Dekk bakebollen med et lokk eller en plastpose, og la den stå å heve på banken natten over.
Dagen etter smører du to brødformer med smør eller olivenolje. Bruk bakepapir om du ønsker det.
Fordel deigen i de to formene, dekk med plastpose og la brødene etterheve 1-2 timer.
Stekes på 200 grader i rundt 50 minutter. Brødene avkjøles på rist. Ønsker du en litt mykere skorpe kan du pakke brødene inn i håndkle når det er halvveis avkjølt.
Vips så har du superenkelt brød.
Tips: del brødene i skriver og frys ned, da kan du enkelt ta opp brød etter behov.
Her får du oppskrift på hjemmelaget næringsrikt sjokoladepåleggdu kan servere i helgen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.