Denne oppskriften er enkelt og veldig god. Deigen kan du sette på kvelden, og så steker du nydelige ferske rundstykker til frokosten dagen etter. Du kan velge å lage de med gjær eller surdeig.
Hvis du har lyst til å prøve deg på surdeig, så trenger du en surdeigsstarter og oppskrift på det finner du her.
Oppskrift
Fra 6 måneder
Gir ca 16-18 rundstykker
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
- 8 dl vann
- 1 ts tørrgjær eller 3 ss surdeigsstarter
- 100 g sesamfrø
- 200 g bokhvetemel
- 200 g sammalt grovt rugmel
- 600 g siktet speltmel
Slik gjør du
Kveld:
Ha vann og gjær/surdeigsstarter i en bakebolle. Bland dette og tilsett sesamfrø, bokhvetemel og rugmel. Rør godt, og tilsett halvparten av det siktede melet og bland godt inn med en sleiv. Tilsett deretter resten av det siktede melet. Det kan være du må bruke hendene og kna inn de siste restene med mel. Skrap ned deigrester fra kantene, dekk bollen og la deigen heve til dagen etter.
Morgen:
Finn frem den dype langpannen og smør den med olje. Ha mel på benken og ta deigen ut av bollen. Bruk en god slikkepott eller en deigskrape. Kna inn mel til deigen ikke klisser og la en pølse av deigen. Del pølsen i 16-18 deler. Ta hver enkelt del og “brett inn”, du trenger ikke rulle rundstykkene, bare brett de sammen og legg de på stekebrettet med passelig mellomrom. Når alle rundstykkene er på brettet, dekker du brettet med et håndkle og lar de etterheve ca 1 time. Rundstykkene stekes på 175 grader i ca 25 minutter. Rundstykkene bør fryses med en gang de er avkjølt om du ikke spiser de innen et par dager. Da har du ferske rundstykker rett fra fryseren.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.