Noen venter med brød til babyen er større, fordi ikke alle barn klarer å spise brød så tidlig, og det kan være fint å vite at det heller ikke nødvendig. Om du gir babyen din korn, om det er i form av grøt eller brød er det viktig at du bløtlegger jornet. Det gjør brødet enklere å fordøye og du får absorbert flere av næringsstoffene.
Jeg har ikke surdeigsstarter, hva gjør jeg? Du kan lage din egen surdeigsstarter, og vi har gjort det enkelt for deg: Her finner du oppskriften på verdens enkleste surdeigsstarter.
Kan jeg bake med gjær? Ja det kan du, men du bør langstidheve det. Bruk lite gjær, ca 1 ts tørr gjær eller 1/4 pakke fersk gjær og bland ut i kaldt vann før du blander inn de andre ingrediensene.
Oppskrift
Gir 2 brød
Allergener: gluten
Passer fra 6 mnd
Ingredienser
8 dl vann
2 ss surdeigsstarter
1 dl chiafrø
1 dl solsikkekjerner
5 dl siktet spelt
9 dl sammalt spelt/grovt mel
Sånn gjør du
Finn frem en bolle. Rør sammen 2 ss surdeigsstarter og vann, og ha eventuelt i salt. Bland inn chiafrø, gresskarkjerner og mel. Dekk til å la stå på benken i 8-10 timer
Hell røren i smurte eller bakepapirkledde former og etterhev deretter i ca 1 time.
Stek nederst i ovnen på 180 grader varmluft i 45 minutter. Ta brødene ute av formen og etterstek i 20 minutter. Pakk brødene inn i et kjøkkenhåndkle.
Frys i skiver om det ikke skal spises innen en dag eller to.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.