Supergode surdeigspannekaker - passer fra 6 måneder

Supergode surdeigspannekaker – passer fra 6 måneder

Surdeigspannekaker er både utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost. Den syrlige smaken av pannekakene, blandet med den søte smakene av bærene er helt nydelig. Vi serverer de ofte med bær, rømme eller kokoskrem.

Både barna og vi voksne elsker det!

Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, la røren stå natten over, tilsett egg og krydder og steke deilige surdeigspannekaker til frokost morgenen etter.

Surdeigspannekaker er utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Tenk det!

Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost.

Den syrlige smaken av pannekakene, blandet med den søte smakene av bærene er helt nydelig.

Med bær, rømme eller kokoskrem.

Barna og vi voksne elsker det.

Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, la røren stå natten over, tilsett egg og krydder og stek deilige frokostpannekaker morgenen etter.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Allergener: gluten, egg

Ingredienser

Dag 1 (kvelden før):

  • 3 – 4 ss surdeigsstarter (her kan du godt bruke en del mer om du akkurat har laget verdens enkleste surdeigsstarter)
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 2 dl siktet speltmel
  • 4 – 5 dl vann

Husk: Det gjør ikke noe om røren er litt tykk. Når melet syrnes og bakteriene gjør jobben med melet over natten, vil røren bli mer flytende

Dag 2 (morgenen etter): 

Tilsett

  • 4 egg
  • 2 ts ceylonkanel
  • 2 ts kardemomme

Er røren litt tykk, tilsetter du mer vann. Røren skal være lett flytende før du steker.

Stek pannekakene i smør på medium varme, pass på at de ikke brenner seg.

Lag en god bunke, og server hele familien til frokost.

Her finner du oppskrift på nydelig syltetøy som du kan servere til pannekakene. 

Det er også godt med en god klatt seterrømme (fra 10 måneder), eller kokoskrem (den tykke delen av kokosmelk du finner i hermetikkboksen).

Nyt!

Har du rester? Sett de i kjøleskapet og stek opp en ny runde til kvelds.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

16 kommentarer
Her får du verdens enkleste surdeigsstarter - steg for steg sier 14. august 2017

[…] med banan og sitron Verdens enkleste surdeigsstarter – steg for steg Supergode surdeigspannekaker – en frokostvinner Sjokoladekake med kakao og dadler Urtekjeks med hassenøtter er enkel hverdagskos […]

Svare
Kristine Nyborg sier 19. januar 2018

Hei! Takk for supre oppskrifter! Jeg lurer på; om man dobler oppskriften på surdeigspannekaker, så dobler man også porsjonen med surdeig?

Svare
Eva sier 6. februar 2018

Hei. Super oppskrift på surdeigspannekaker. Skal røren stå på benken eller i kjøleskapet over natten? Synes det er litt forskjellig hva som blir gjort.

Svare
    Thao sier 23. januar 2024

    Jeg lurte på det samme! Tok en sjanse og hadde den på kjøkkenbenken (så det i en annen oppskrift). Det ble kjempebra!

    Svare
      Thea i Bare Bra Barnemat sier 23. januar 2024

      Ja, du kan ha den på kjøkkenbenken ja. Tusen takk for tips Thao!

      Svare
Her får du verdens enkleste surdeigsstarter - steg for steg sier 4. april 2018

[…] Du finner oppskriften på surdeigspannekaker her. […]

Svare
Bea Antoniewicz sier 19. januar 2020

Hei. Er det mulig å lage disse uten egg?
Og hvordan får du de grønne?😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 19. januar 2020

    Ja uten egg går fint, det har jeg testet. Bruker litt ekstra kanel og kardemomme, synes jeg er godt. Men det er smak og behag:) For å få de grønne kan du blande inn en pose med spinat, bruk stavmikser eller blender. Klem fra Stine

    Svare
Anne Marthe sier 2. april 2020

Jeg har veldig mye surdeigsstarter til overs, hvor mye kan jeg bruke i pannekaker? Matet i går, kan jeg bruke det i pannekaker i dag uten at det står ei natt til?

Svare
Anne Marthe sier 2. april 2020

Hei,
Hvor mye starter kan jeg bruke i em porsjon røre?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 2. mai 2020

    Du kan bruke 2 ss eller resten om du har mye starter igjen før du mater opp på nytt f.eks:)

    Svare
Charlotte sier 9. september 2020

Kan man fryse ned denne røra??

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 18. september 2020

    Hei, ja det kan du helt fint:)

    Svare
Nina Verde sier 16. februar 2021

Dette var noe av det beste jeg har servert familien min til frokost! Tusen takk <3

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.