Har du lyst på en nydelig pizza som hele familien kan spise? Pizzaen er bakt med surdeig og spiret speltmel, noe som gjør kornet lettere å fordøye for magen!
Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at babyen din tåler melk.
Hvorfor spiret mel?
Denne pizzadeigen er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
I denne pizzabunnen har vi brukt Bare Bra Barnemats spiret brødmiks som er et sammalt speltmel som gir et grovere resultat.
Oppskrift
Lager: 3-4 pizzabunner
Allergener: gluten i pizzadeigen og evt det du har på toppen
Pizza kan du servere fra 6 mnd (uten ost) eller fra 10 mnd (med ost).
Ingredienser
500 g økologisk siktet spelt
500 g spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat
1 ts salt (kan sløyfes)
6 dl vann
4-5 ss sprudlende surdeig
Slik gjør du
Bland alt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin.
Hev på kjøkkenbenken i 8-12 timer. Den kan eventuelt settes i kjøleskap om du vil vente lenger med å bruke den.
Sett ovnen på 250 grader og bruk varmluft hvis du vil steke flere bunner samtidig. Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel, og del den i 3-4 emner alt etter hvor stor pizzabunn du ønsker. Finn fram bakepapir og kjevle ut deigen på bakepapiret eller trykk ut små bunner med hendene.
Ha på det fyllet du ønsker. Jeg bruker som regel pesto i bunn, og litt hvitløk, løk og spinat. Forskjellige oster som mozzarella, chevre, cheddar og parmesan, og eventuelt flere grønnsaker og en proteinkilde om du ønsker. Oregano eller timian smaker godt på.
Stek i ca 10 min, og følg godt med så den ikke blir brent på den høye varmen.
Et tips når du tar den ut fra ovnen er å strø litt honning (fra 12 måneder), himalaya/maldonsalt og ruccola på til voksne. Kjempegodt!
Tips: ønsker du kun å lage èn pizzabunn kan du halvsteke resten i 3-4 min, avkjøle og legg i fryser til dager du har liten tid.
Håper det smaker!
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.