Legg igjen en kommentar:
1 kommentar
Hei.
Jeg lurer bare på om jeg skal gjøre noe med laken etter at agurkene er ferdige? Noen steder står det at de skal siles og laken kokes opp før den helles over agurkene igjen.
Mvh
Jannicke
Sylting og fermentering er ikke det samme, men når vi fermenterer agurker kaller vi det likevel ofte for sylteagurker. Sylting innebærer å tilsette eddik og sukker til produktet for å forlenge holdbarheten. Fermentering en levende prosess der grønnsakene blir syrlig, og får lang holdbarhet ved hjelp av salt og de gunstige melkesyrebakteriene og gjær som finnes naturlig på grønnsakene.
Fermentering er en gammel måte å konservere matvarer på. Når agurker står og godgjør seg i saltvannslake på kjøkkenbenken noen dager fermenteres altså agurkene. Fordelene med å lage egne sammelinget med å kjøpe er at du slipper tilsatt sukker og unødvendige tilsetningsstoffer. I tillegg er hjemmelagde sylteagurker proppfulle av probiotiske bakterier som er fantastisk for tarmbakteriene våre og det finnes ikke i kjøpevarianten. Sylteagurk er enkelt å lage men tar litt tid siden de trenger noen dager på benken.
Passer fra 10 måneder
Allergener: sennepsfrø
15 miniagurker
1-2 ss sennepsfrø
Uraffinert mineralsalt
Lag først saltvann ved å koke opp 1 liter vann og tilsette 2 ss salt. Avkjøl saltvannet. Dette kan oppbevares på en krukke i kjøleskapet så har om du vil lage mer eller fermentere andre godsaker.
Skyll agurkene og fyll en glasskrukke med agurker. Kutter du av tuppen på agurken skal det gjøre at den blir litt sprøere. Hell avkjølt saltvann over til du dekker agurkene, tilsett sennepsfrø.
Du kan bruke et kålblad på toppen så agurkene holder seg under vannet. Legg et klede over med strikk rundt og oppbevar på kjøkkenbenken i 2-5 dager.
Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap. Du kan fermentere andre grønnsaker også, her finner du oppskriften på hjemmelaget surkål og eplekraut.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.
Babymatutfordringen dag 3 – myter og mat du ikke må gi
Babymatutfordringen dag 2 – slik lager du næringsrik grøt
Jernrikt brød med gjær eller surdeig – passer fra 6 måneder
Surdeigspizza med Bare Bra Barnemats spiret brødmiks
Hei.
Jeg lurer bare på om jeg skal gjøre noe med laken etter at agurkene er ferdige? Noen steder står det at de skal siles og laken kokes opp før den helles over agurkene igjen.
Mvh
Jannicke