Tacograteng er en enkel og smakfull rett som har blitt mange familiers favoritt. Oppskriften er også inkludert i oppskriftsboken vår som du finner her.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: melk
Ingredienser
2 ss tørket oregano
5 ss spisskummen
2 ts hvitløkspulver
1 ts gurkemeie
1 pakke kjøttdeig
1 boks kidneybønner
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 raspet gulrot
1/2 liten boks mais
1/2 boks creme fraiche
15 skiver gulost
salt og pepper
Bland krydderet i en krukke/bolle.
Stek kjøttdeigen og tilsett 1 boks ferdig kokte kidneybønner. Ha i 2 ss hjemmelaget krydderblanding. Bland godt og legg alt i en ildfast form.
Lag tomatsausen ved å blande sammen hakkete tomater, tomatpuré, grovhakket/raspet hvitløk og 1 raspet gulrot i en bolle. Ha i maisen. Det kan bli litt væske i tacogratengen om du ikke koker ned sausen så den tykner litt. Dette velger du selv. Hell tomatsausen jevnt over kjøttblandingen.
Bruk ca en halv boks creme fraiche og spre et tykt lag over tomatsausen.
Topp formen med gulost eller annen ost du foretrekker.
Stekes i 15-20 minutter eller til osten har smeltet. 180 grader midt i ovnen.
Server som den er eller med en enkel salat til.
Her finner du oppskriften på mangois med kokos og lime som passer fra 6 måneder.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.