Sjekk denne fine tilbakemeldingen vi fikk fra en mamma på denne oppskriften:
Takk for en kjempefin oppskrift! Ungen på 13 mnd rådigger denne gryta! Helt suveren! Han har aldri spist så mye middag som etter vi begynte med denne (har frosset ned flere porsjoner til ham).
Dette blir en stor porsjon, så frys gjerne ned rester. Det er genialt å ha på travle dager.
Passer fra 6 måneder
Gir ca 4 voksenporsjoner og 4 barneporsjoner
Allergener: ingen
Kutt kjøttbiter i terninger og stek de lett i smør på alle sider.
Hakk løk og hvitløk og stek de blanke på medium varme i en kjele med ekte smør i.
Skrell og kutt gulroten i små biter.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger.
Ha i en boks hakket tomat.
Fyll boksen med vann/kraft og ha i gryta.
Ha i 2 store ts tomatpuré.
Ha i laurbærblad, krydder, pepper og litt salt (salt mer til dere voksne når gryta er klar, og du har tatt av en passelig babyporsjon).
Kok opp og la det trekke på svak varme i ca to timer.
Bruker du wonderbag lar du gryta koke 20-30 min før du setter den i wonderbagen og lar den stå i 7-8 timer (til du kommer hjem fra jobb).
Her finner du oppskrift på en annen god gryte med høyrygg.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.
Høstgryte med høyrygg – passer fra 6 måneder
Mild barnegryte med ris som kan gis fra 6 måneder
Gullgryte for tarmen – inneholder masse grønnsaker og passer for hele familien
Indisk kylling med nan og raita – kan gis fra 6 måneder