Sjekk denne fine tilbakemeldingen vi fikk fra en mamma på denne oppskriften:
Takk for en kjempefin oppskrift! Ungen på 13 mnd rådigger denne gryta! Helt suveren! Han har aldri spist så mye middag som etter vi begynte med denne (har frosset ned flere porsjoner til ham).
Dette blir en stor porsjon, så frys gjerne ned rester. Det er genialt å ha på travle dager.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir ca 4 voksenporsjoner og 4 barneporsjoner
Allergener: ingen
Ingredienser
- 400-500 gram grytekjøtt (for eksempel høyrygg)
- 4-5 gulrøtter
- 3-4 sjalottløk
- 1 medium søtpotet
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 boks hakket tomat
- 2-3 dl kraft eller vann
- 2 ts tomatpuré
- 1 laurbærblad
- 1 ts gurkemeiepulver
- 1 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Slik gjør du
Kutt kjøttbiter i terninger og stek de lett i smør på alle sider.
Hakk løk og hvitløk og stek de blanke på medium varme i en kjele med ekte smør i.
Skrell og kutt gulroten i små biter.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger.
Ha i en boks hakket tomat.
Fyll boksen med vann/kraft og ha i gryta.
Ha i 2 store ts tomatpuré.
Ha i laurbærblad, krydder, pepper og litt salt (salt mer til dere voksne når gryta er klar, og du har tatt av en passelig babyporsjon).
Kok opp og la det trekke på svak varme i ca to timer.
Bruker du wonderbag lar du gryta koke 20-30 min før du setter den i wonderbagen og lar den stå i 7-8 timer (til du kommer hjem fra jobb).
Her finner du oppskrift på en annen god gryte med høyrygg.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.