Disse turbarene kan gis fra 6 måneder, men selv om alle ingrediensene kan gis fra da passer disse litt bedre for litt større babyer på grunn av konsistensen som er litt seig. Sjokolade anbefales det å vente med til barnet er 2 år.
Oppskrift
Kan gis fra 6 måneder, men passer best fra ca 12 måneder på grunn av den seige konsistensen (uten sjokolade). Med sjokolade passer den fra 2 år.
Gir flere turbarer, avhengig av størrelsen du lager på de
Allergener: nøtter, sesamfrø
Ingredienser
100 gram valnøtter (må finmales)
50 gram sesamfrø
14 dadler
2 ss havregryn
10 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
50 gram rosiner
Sånn gjør du
Mal valnøtter, sesamfrø og dadler i en kjøkkenmaskin med s-blad. Det kan være lurt å male nøtter og dadler hver for seg før du blander dem. Mal gjerne dadlene først, ta de ut og tilsett nøtter som du kverner og så har du alt tilbake i maskinen sammen med sesamfrø og havregryn. Kjør alt til en jevn deig.
Ha det over i en bolle og vend inn hakket sjokolade og rosiner.
Ha massen over på et stekepapir og legg et stekepapir over. Bruk en kjevle til å få barene flate. Du kan også legge en fjøl oppå og trykke massen flat. Bruk en kniv og lag ruter i massen.
Stek barene på 150 grader varmluft i 12-15 minutter.
Her finner du oppskrift på gelegodteri med appelsin og sitron.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.