Disse turbarene kan gis fra 6 måneder, men selv om alle ingrediensene kan gis fra da passer disse litt bedre for litt større babyer på grunn av konsistensen som er litt seig. Sjokolade anbefales det å vente med til barnet er 2 år.
Kan gis fra 6 måneder, men passer best fra ca 12 måneder på grunn av den seige konsistensen (uten sjokolade). Med sjokolade passer den fra 2 år.
Gir flere turbarer, avhengig av størrelsen du lager på de
Allergener: nøtter, sesamfrø
100 gram valnøtter (må finmales)
50 gram sesamfrø
14 dadler
2 ss havregryn
10 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
50 gram rosiner
Mal valnøtter, sesamfrø og dadler i en kjøkkenmaskin med s-blad. Det kan være lurt å male nøtter og dadler hver for seg før du blander dem. Mal gjerne dadlene først, ta de ut og tilsett nøtter som du kverner og så har du alt tilbake i maskinen sammen med sesamfrø og havregryn. Kjør alt til en jevn deig.
Ha det over i en bolle og vend inn hakket sjokolade og rosiner.
Ha massen over på et stekepapir og legg et stekepapir over. Bruk en kjevle til å få barene flate. Du kan også legge en fjøl oppå og trykke massen flat. Bruk en kniv og lag ruter i massen.
Stek barene på 150 grader varmluft i 12-15 minutter.
Her finner du oppskrift på gelegodteri med appelsin og sitron.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.
1. plass for matpakkeboka vår!
Slik lager du fristende og næringsrike matpakker til barna dine
Matpakkevafler med spinat og gulrot – kan tilpasses fra 6 måneder
Kikertlapper – oppskrift fra Laila som er medlem i Barnematfabrikken