Vafler må vel til på selveste vaffeldagen! Vi kaller disse barnevennlige fordi de er søtet med naturlig søte ingredienser som banan og dadler. Lag gjerne en mindre søt røre til de minste barna, kanskje det holder med bananer? Det er lurt å venne barna til at mat ikke behøver å smake så søtt.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Allergener; gluten, egg, melk
Ingredienser
4 dl havregryn
2 dl siktet speltmel
8 dl syrnet melk som kefir
2 godt modne bananer
8 små dadler uten stein, dropp disse om du ikke ønsker søte vafler
4 egg
50 gram smør
1-2 ts kardemomme
1 ts natron
Raspet gulrot eller raspet søtpotet passer også veldig godt i vaflene, bruk ca 100 gram. Søtpoteten bør kokes først.
Ta de minste med på kjøkkenet. Finn en liten krakk som passer, eller en bæresele om du har. Barn elsker å få være med på kjøkkenet, smake og lage mat så lenge de bare får muligheten.
Slik gjør du
Bland havregryn, speltmel og kefir. Dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten eller i noen timer. Da blir smaken aller best.
Kjør dadler til mos sammen med modne bananer og bland inn i røren.
Tilsett egg, smeltet smør og kardemomme og eventuelt raspet gulrot eller raspet kokt søtpotet
Skal du ikke steke hele røren med en gang? Vent isåfall med å tilsette natron til rett før.
Spises ikke alle samme dag kan du fint fryse vaflene så er de like gode når du tiner de igjen.
Her finner du oppskriften på gelegodis med appelsin.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.