Disse deilige fajitasene er et supert alternativ til fredagstacoen. Den inneholder svarte bønner som er rike på fiber, vegetabilsk protein og de inneholder ikke minst kalsium! Ønsker du at familien skal kutte ned på kjøttforbruket er dette en utrolig god start.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir nok til 2 voskne og 2 barn
Allergener: melk, gluten
Tidsbruk: 45 minutter
Deilige vegetarfajitas med svarte bønner- kan gis fra 10 måneder
Ingredienser
2 pakker ferdig kokte svarte bønner (ca 320 gram per boks)
4 ss salsa/fermentert ketchup/tomatpurè
2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummin
50 gram kremost naturell
1/2 lime
1 rød paprika
100 gram revet ost
1 neve frisk koriander
4 store lomper eller tortilla lefser
Tilbehør:
1 mango
1 boks rømme
Guacamole (du trenger 1 avokado, 1/2 lime, 1 fedd hvitløk og frisk koriander)
Slik gjør du
Skyll bønnene i vann og ha ⅔ av de svarte bønnene i en kjøkkenmaskin. Tilsett salsa/fermentert ketsjup, hvitløk, spisskummin, kremost, saften av ½ lime og 1 neve koriander. Kjør til en jevn konsistens.
Ha blandingen i en bolle. Kutt paprika i små biter og riv ost på et rivjern. Tilsett paprikabiter, revet ost, litt hakket koriander og resten av bønnen. Bland sammen.
Legg lomper/tortillalefser på en bakepapirkledd stekeplate eller bruk en ildfast form og fordel fyllet i de 4 lompene.
Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.
Kutt mango i biter og ha i en skål og lag guacamole.
Her finner du oppskrift på en frisk fruktsalat som du kan servere til dessert.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.