Yoghurt er veldig enkelt å lage selv, rimeligere er det også. Passer til frokost, lunsj og kan brukes i smoothie eller bakst. Her spiser vi yoghurten med avokadobiter, blåbær, banan og kanel, og det er kjempepopulært! Yoghurt inneholder levende bakterier som hjelper tarmen din å holde seg i balanse.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir 3 liter yoghurt
Allergener: melk
Ingredienser
- 3 liter økologisk helmelk (eller 2 liter som i videoen)
- 6 ss økologisk yoghurt naturell (eventuelt 4 ss på 2 liter melk)
Slik gjør du
Hell melken i en kjele og varm opp på svak varme til melken viser 38-40 grader. Rør i yoghurten og sett på lokket. Sett yoghurten i en Wonderbag over natten eller pakk den godt inn i et håndkle/pledd å la den stå på kjøkkenbenken til dagen etter, i ca 12 timer. Nå lar du den rett og slett bare stå i fred.
Når den er ferdig syrnet kan du sette kjelen i kjøleskapet eller ha yoghurten tilbake i melkekartongen. Bare husk å merke kartongen med hva det er og dato. Du kan også helle den på glasskrukker. Yoghurten er holdbar i ca 3-4 uker i kjøleskap.
Syrnede meieriprodukter kan gis fra babyen din er 10 måneder, les mer om hvilke matvarer du bør begrense her.
Lag din egen jordbæryoghurt
- 1 pakke frosne jordbær
- 3-4 dl hjemmelaget naturell yoghurt
Ha en pakke frosne jordbær sammen med yoghurten og miks med en stavmikser.
Her ser du hvordan du kan lage supersunne smoothieblandinger.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.